Осінь продовжує наступати, а це означає, що потрібно поповнювати "шакутолку" рецептів цікавими салатами.

Так-так, вам необов'язково мати цю різноманітність свіжих овочів, як улітку, адже можна впоратися і з "Зимовими" продуктами. Пропонуємо вам рецепт дуже святкового салату "Пізня осінь". До речі, він дуже ситний і вам не буде потрібно гарнір, якщо вирішите приготувати його на вечерю.

Салат "Пізня осінь", кадр з відео

Інгредієнти:

  • баклажани - 2 шт.;
  • гриби - 400 г;
  • курячі серця - 400 г;
  • огірки солоні - 3 шт.;
  • сир - 100 г;
  • сіль - 1,5 ч.л.;
  • горіхи волоські - 50 г;
  • кріп - пара гілочок;
  • майонез;
  • цибуля – 1 шт.;
  • цукор — 1 чайна ложка;
  • оцет - 4 ст.л.;
  • вода холодна - 150 мл.

Приготування:

1.Отварюємо у підсоленій воді курячі серця, остуджуємо і нарізаємо на кілька шматочків кожне. Нарізаємо кубиками баклажан і обсмажуємо в сковороді на олії, солимо і перчимо.

2.Нарізаємо пластинками гриби і теж обсмажуємо в сковороді на олії до випаровування рідини. Ріжемо маленьким кубиком солоні огірки, нарізаємо цибулю півкільцями.

3. Цибулю змішуємо з ложкою солі та цукру, оцтом та холодною водою, залишаємо на 10 хвилин маринуватися. Першим шаром у салатник викладаємо обсмажені баклажани, змащуємо майонезом.

Популярні новини зараз

У таку погоду тільки так: рецепт салату "Пізня осінь" з баклажанами та курячими серцями

"Тисяча Зеленського" у грудні: хто з українців все-таки не зможе отримати гроші, навіть якщо не виїжджав з країни

Пенсії виростуть на тисячу: можна готувати гаманці та банківські картки

Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."

Показати ще

4.На шар баклажанів кладемо курячі серця, покриваємо сіточкою з майонезу. Віджимаємо цибулю від маринаду і викладаємо на шар із сердець, змащуємо майонезом. На цибульний шар кладемо обсмажені гриби, але в них солоні огірки.

Салат "Пізня осінь", кадр з відео

5.Огірковий шар покриваємо майонезом, посипаємо заздалегідь натертим сиром. Сирний шар змащуємо майонезом. Подрібнюємо волоські горіхи і висипаємо їх на сирний шар. Шинкуємо кріп і посипаємо їм горіховий шар.

Виходить смачний і ситний салат із баклажанів, курячих сердець та грибів.

Читайте також:

Десяти банок виявиться мало: рецепт ідеальної квашеної капусти, що хрумтить, на кожен день.

Закуску зметуть зі столу першим: як приготувати мариновані гриби, рецепт.