У мережі опублікували простий, але дуже смачний рецепт маринування оселедця без оцту, який дозволяє отримати ніжну ароматну страву.

У цьому рецепті використовують легкий розсіл зі спеціями, щоб посилити природний смак риби.

Інгредієнти:

Вода – 1 літр.

Сіль – 2 столові ложки.

Цукор – 1 столова ложка.

Популярні новини зараз

Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни

Несподіваний цінопад на ключові продукти: українцям дали шанс запастися на важку зиму

Маша Єфросиніна нарешті показала радість зустрічі з воїном ЗСУ: "Як сильно мені зараз потрібний"

Які рослини в жодному разі не можна обрізати восени: моліться, якщо ви це зробили

Показати ще

Лавровий лист – 3-4 штуки.

Свіжий оселедець - 2 цілі риби (очищені, без голови та нутрощів).

Гвоздика – 2 штуки.

Запашний перець - 3 штуки.

Інструкції з приготування:

Маринування оселедця, фото: youtube.com

Спочатку в каструлі доведіть воду до кипіння. Додайте сіль, цукор, лавровий лист, гвоздику та запашний перець і дайте покипіти близько 3 хвилин. Зніміть з вогню і дайте розсолу повністю охолонути.

Помістіть очищену оселедець у пластиковий контейнер або будь-яку нереактивну ємність. Залийте рибу охолодженим розсолом, щоб вона повністю занурилася. Якщо риба не повністю покрита, ви можете час від часу перевертати її або покласти зверху вантаж, щоб вона залишалася зануреною у воду.

Після цього накрийте ємність і поставте її в холодильник на 48 годин, щоб оселедець повністю промаринувалася.

Через 48 годин дістаньте рибку з розсолу, наріжте на шматочки і подавайте. Для додаткового смаку прикрасьте тонко нарізаними кільцями цибулі.

Читайте також:

Смачні та повітряні пиріжки з м'ясом без ліплення: швидкий рецепт 30 хвилин

Десяти банок виявиться мало: рецепт ідеальної квашеної капусти, що хрумтить, на кожен день

Французький жульєн відпочиває: рецепт ніжних курячих ніжок з грибами у вершковому соусі