Чи помічали ви, що коли холоднішає, то нам ніби більше хочеться чогось солоденького. І це не дивно, адже нагрівання організму потребує додаткової енергії, а солодке – просте джерело цього.

Так, дуже легко піти в магазин і купити все, що подобається, але не кожний десерт ви знайдете у продавців. Ось наприклад давно забутий торт "Горішок" зі згущеним молоком, ви точно його не бачила на полицях магазину, а ми вам знайшли його рецепт.

Торт "Горішок" кадр з відео

Інгредієнти:

  • Вафельні коржі;
  • Згущене молоко - 200 г;
  • Масло вершкове - 200 г;
  • Волоські горіхи - 50 г.

Приготування торта "Горішок":

1.Отварюємо згущене молоко у банку протягом 3-4 годин. Далі збиваємо міксером до кремового стану вершкове масло. Додаємо в вершкове масло варене згущене молоко і збиваємо до однорідності. Забираємо крем під харчову плівку і ставимо в холодильник на 30 хвилин.

2. Перемелюємо волоські горіхи в крихту за допомогою блендера. Перекладаємо крем у кондитерський мішок, викладаємо крем на вафельні коржі.

3. Розподіляємо крем по поверхні тонким шаром, а потім посипаємо кожен шар крихтою з волоського горіха. Ставимо на верхівку торта гніт і залишаємо так просочуватися на кілька годин.

Популярні новини зараз

Дональд Трамп зробив доленосну та гучну заяву про Україну

Гречка вже наздоганяє яйця, а от макарони дешевшають: скільки коштують крупи в середині листопада

Знайти кохання просто, достатньо знати свій місяць народження: місця зустрічі другої половинки за знаком Зодіаку

Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."

Показати ще

Після просочення можна прикрасити верхівку торта залишками крему та горіхами. Замість волоського горіха можна використовувати лісовий горіх.

Читайте також:

Така комбінашка, що всі валяються: рецепт салату з куркою та чорносливом, весь секрет у соусі.

Стане зіркою святкового столу: рецепт салату "Принц" із курки та кукурудзи, таку красу ще ніхто не готував.