Чи помічали ви, що коли холоднішає, то нам ніби більше хочеться чогось солоденького. І це не дивно, адже нагрівання організму потребує додаткової енергії, а солодке – просте джерело цього.

Так, дуже легко піти в магазин і купити все, що подобається, але не кожний десерт ви знайдете у продавців. Ось наприклад давно забутий торт "Горішок" зі згущеним молоком, ви точно його не бачила на полицях магазину, а ми вам знайшли його рецепт.

Торт "Горішок" кадр з відео

Інгредієнти:

  • Вафельні коржі;
  • Згущене молоко - 200 г;
  • Масло вершкове - 200 г;
  • Волоські горіхи - 50 г.

Приготування торта "Горішок":

1.Отварюємо згущене молоко у банку протягом 3-4 годин. Далі збиваємо міксером до кремового стану вершкове масло. Додаємо в вершкове масло варене згущене молоко і збиваємо до однорідності. Забираємо крем під харчову плівку і ставимо в холодильник на 30 хвилин.

2. Перемелюємо волоські горіхи в крихту за допомогою блендера. Перекладаємо крем у кондитерський мішок, викладаємо крем на вафельні коржі.

3. Розподіляємо крем по поверхні тонким шаром, а потім посипаємо кожен шар крихтою з волоського горіха. Ставимо на верхівку торта гніт і залишаємо так просочуватися на кілька годин.

Популярні новини зараз

Григорій Решетнік розповів, коли вийде на сцену з Винником і Потапом: "Вони так заплутались"

Як українці платять зайве за світло і як це змінити: економія до 50% можлива

Чарівна обрізка у червні: як отримати відро малини з одного куща

Серця у вогні, зірки у змові: любовний гороскоп на червень 2025 року, коли почуття не беруть відпустку

Показати ще

Після просочення можна прикрасити верхівку торта залишками крему та горіхами. Замість волоського горіха можна використовувати лісовий горіх.

Читайте також:

Така комбінашка, що всі валяються: рецепт салату з куркою та чорносливом, весь секрет у соусі.

Стане зіркою святкового столу: рецепт салату "Принц" із курки та кукурудзи, таку красу ще ніхто не готував.