Чи помічали ви, що коли холоднішає, то нам ніби більше хочеться чогось солоденького. І це не дивно, адже нагрівання організму потребує додаткової енергії, а солодке – просте джерело цього.
Так, дуже легко піти в магазин і купити все, що подобається, але не кожний десерт ви знайдете у продавців. Ось наприклад давно забутий торт "Горішок" зі згущеним молоком, ви точно його не бачила на полицях магазину, а ми вам знайшли його рецепт.
Інгредієнти:
- Вафельні коржі;
- Згущене молоко - 200 г;
- Масло вершкове - 200 г;
- Волоські горіхи - 50 г.
Приготування торта "Горішок":
1.Отварюємо згущене молоко у банку протягом 3-4 годин. Далі збиваємо міксером до кремового стану вершкове масло. Додаємо в вершкове масло варене згущене молоко і збиваємо до однорідності. Забираємо крем під харчову плівку і ставимо в холодильник на 30 хвилин.
2. Перемелюємо волоські горіхи в крихту за допомогою блендера. Перекладаємо крем у кондитерський мішок, викладаємо крем на вафельні коржі.
3. Розподіляємо крем по поверхні тонким шаром, а потім посипаємо кожен шар крихтою з волоського горіха. Ставимо на верхівку торта гніт і залишаємо так просочуватися на кілька годин.
Дональд Трамп зробив доленосну та гучну заяву про Україну
Гречка вже наздоганяє яйця, а от макарони дешевшають: скільки коштують крупи в середині листопада
Знайти кохання просто, достатньо знати свій місяць народження: місця зустрічі другої половинки за знаком Зодіаку
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
Після просочення можна прикрасити верхівку торта залишками крему та горіхами. Замість волоського горіха можна використовувати лісовий горіх.
Читайте також:
Така комбінашка, що всі валяються: рецепт салату з куркою та чорносливом, весь секрет у соусі.
Стане зіркою святкового столу: рецепт салату "Принц" із курки та кукурудзи, таку красу ще ніхто не готував.