Напевно, ви хоча б раз у житті якщо не готували, то думали про те, щоб приготувати таку відому страву, як плов.

Але ви напевно стикалися з критикою різного приготування цієї страви. То рис не такий. то моркву не можна терти на тертці. Ми знайшли для вас ідеальний рецепт плову, який вийде буквально у кожного.

Плов, кадр з відео

Інгредієнти:

  • Рис – 250 г;
  • М'ясо індички - 800 г;
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.;
  • Морква – 1 шт.;
  • Куркума - ½ чайної ложки;
  • Родзинки - 50 г;
  • Часник - 2 зубчики;
  • Сіль - ч.л.

Приготування плову:

1. Ретельно промиваємо рис і висипаємо в нього сіль, заливаємо холодною водою і залишаємо так на 25 хвилин. У сковороду виливаємо 100 мл олії, розігріваємо.

2.Викладаємо в масло половинки зубчиків часнику і відразу ж відправляємо туди ж м'ясо індички. Заздалегідь м'ясо відокремлюємо від кістки, видаляємо всі прожилки та шкіру.

3. Обсмажуємо м'ясо до рум'яної скоринки. Далі прибираємо часник із сковороди, нарізаємо до м'яса дрібно цибулю, натираємо на великій тертці моркву.

Популярні новини зараз

Компост більше не дозріватиме роками: як прискорити "приготування" найкращого добрива для городу

Стосується всіх, хто має лічильники: комунальники попередили українців

Гречка вже наздоганяє яйця, а от макарони дешевшають: скільки коштують крупи в середині листопада

Злата Огнєвіч розповіла про участь в Євробаченні, організатори зіпсували все: "Сказали, що нічого не буде"

Показати ще

4.Обсмажуємо м'ясо з цибулею та морквою до прозорості та легкого золотистого кольору цибулі. Висипаємо до м'яса куркуму та інші спеції до смаку, вливаємо 200-300 мл води. Залишаємо тушкувати м'ясо під кришкою на 5 хвилин. Промиваємо родзинки та викладаємо до м'яса.

5.Прибираємо воду з рису, але не промиваємо. Викладаємо рис у сковороду до м'яса, закриваємо кришкою і гасимо на повільному вогні 20 хвилин.

Лінивий плов з куркою в рукаві

Читайте також:

Чому всі забули про цей десерт? Рецепт вафельного торта "Горішок" зі згущеним молоком.

Така комбінашка, що всі валяються: рецепт салату з куркою та чорносливом, весь секрет у соусі.