Зовсім скоро буде Різдво та Новий рік – це свята, на які українці завжди накривають столи.
І якщо з салатами, м'ясом та закусками найчастіше все зрозуміло, то на рахунок десертів є питання. Зазвичай це просто якісь цукерки із магазину. Але щоб у ваше життя прийшло щось нове, то треба щось змінювати. Ми знайшли для вас рецепт оксамитових бісквітів, які точно вам сподобаються, адже вони такі ніжні та смачні.
Інгредієнти для бісквіту:
- яєчний жовток - 5 шт.;
- яєчні білки - 3 шт.;
- сіль - щіпка;
- цукор — 80 г;
- ванілін - щіпка;
- рослинна олія - 2 ст.л.;
- вода - 50 мл;
- борошно - 120 г.
Інгредієнти для крему:
- вершки - 300 г;
- згущене молоко - 100 г;
- волоські горіхи;
- полуниця;
- банан.
Приготування кремових рулетів:
1.Яєчні білки змішуємо з сіллю і збиваємо до легкої пінки міксером, а потім висипаємо 40 г цукру і продовжуємо збивати до пишності. У жовтки теж висипаємо 40 грам цукру, ванілін, збиваємо до легкого освітлення. Далі виливаємо в жовтки рослинну олію та воду, змішуємо. Просіюємо в суміш муку і замішуємо тісто.
2.Додаємо в тісто ложку білків, змішуємо. Далі тісто викладаємо у білкову масу, акуратно перемішуємо. Застилаємо лист пергаментом, викладаємо на поверхню тісто і випікаємо його при 180 градусах 10-12 хвилин.
3.Для крему збиваємо згущене молоко із вершками. Бісквіт ділимо на невеликі прямокутники, викладаємо у кожен крем і розподіляємо по поверхні.
Ілон Маск вирішив підколоти Зеленського після слів, що Україна – незалежна країна
Орхідея давно не квітне: як за допомогою часнику та меду "очухати" квітку
Не з'явився до ТЦК - автоматично залишився без прав водія: українцям уточнили цей нюанс мобілізації
Які рослини в жодному разі не можна обрізати восени: моліться, якщо ви це зробили
4.Нарізаємо дрібно полуницю, банан і кладемо край кожного прямокутника. Загортаємо начинку та крем усередину бісквітів. Краї кожного рулету занурюємо у тарілку із подрібненими горіхами.
Читайте також:
Не тільки зі згущеним молоком: рецепт легендарних сирних трубочок до чаю.
Чому всі забули про цей десерт? Рецепт вафельного торта "Горішок" зі згущеним молоком.