Ця ситна та ароматна запіканка поєднує в собі пікантність квашеної капусти з насиченістю м'ясного фаршу та кремоподібністю сметани.
Ідеально підходить для ситної страви, чудово врівноважує злегка пікантні уподобання.
Інгредієнти:
Квашена капуста: 600-700 г.
Фарш зі свинини та яловичини: 300 г.
Рис: 140 г.
Відключення світла нікуди не подінуться: скільки не буде електроенергії на день
Ектор Хіменес-Браво не зміг це приховати і засвітився одразу з чотирма: "Картина маслом"
Вже з 1 грудня правила мобілізації зміняться: що треба знати заброньованим українцям
Глава ГУР Кирило Буданов розповів про "Орешник" путіна, все не так просто: "Вони зовсім втратили розум"
Вода: 250 мл.
Цибуля: 1 шт. (середнього розміру).
Часник: 2 зубчики.
Рослинна олія: 2 ст. л.
Сметана: 250 гр.
Томатная паста: 1,5 ст. л.
Мелений кмин: ½ ч. л.
Сіль, мелений чорний перець та паприка: за смаком.
Етапи приготування:
Нагрійте 1 столову ложку олії в сковороді на середньому вогні. Додайте квашену капусту, приправте сіллю, чорним перцем та чайною ложкою паприки. Готуйте 15-20 хвилин, періодично помішуючи.
Відваріть рис у трохи підсоленій воді близько 20 хвилин, потім злийте воду і відставте убік.
Потім дрібно наріжте цибулю та роздавіть часник за допомогою пресу. Змішайте їх з фаршем разом із сіллю, чорним перцем і ще однією чайною ложкою паприки.
Змастіть форму для випікання столовою ложкою олії. Почніть викладати шари:
Викладіть ⅓ квашеної капусти на дно.
Додайте половину суміші фаршу, потім половину вареного рису та половину сметани.
Повторіть шари з інгредієнтами, залишивши сметану для останнього верхнього шару.
У мисці змішайте томатну пасту, воду та мелений кмин. Поступово вилийте цю суміш на шари інгредієнтів. Розподіліть зверху сметану, що залишилася.
Розігрійте духовку до 180 °C. Накрийте форму фольгою та випікайте 40–45 хвилин. Зніміть фольгу за 10 хвилин до кінця, щоб верх трохи підрум'янився.
Ось і все подавайте запіканку теплою, за бажанням прикрасивши свіжою петрушкою або кропом. Поєднуйте її з скибочкою хрусткого хліба для повноцінного обіду.
Читайте також:
Секрет ідеальних вареників по-українськи: рецепт пишного, повітряного тіста, і не лише
Голубці та перці – минуле століття: фарширована цибуля м'ясом у неймовірному соусі, пікантний рецепт