Ці вареники виділяються завдяки незвичайній основі із тіста. Замість води використовується картопляне пюре, що надає тісту виняткової м'якості і робить страву особливо смачною.
У Молдові цей спосіб приготування добре відомий і часто поєднується з ніжною начинкою з курячої печінки та цибулі.
Інгредієнти:
Тісто з картоплі:
4–5 середніх картоплин
1 яйце
Новорічна пастка: як 31 грудня не перетворився на +5 кг на 8 січня - чесно і без дієт
Ваші гроші під контролем: НБУ запускає відстеження платежів
Чому ваша цвітна капуста ніколи не виросте: помилка, яка вбиває врожай
2026 рік під знаком Червоного Вогняного Коня: як приручити енергію року та змінити своє життя назавжди
Половина чайної ложки солі
250-270 г пшеничного борошна
Начинка:
600-800 г курячої печінки
2 цибулини
30 г вершкового масла
Сіль та чорний перець за смаком
1–2 столові ложки олії
Для подачі:
Смажена цибуля
Вершкове масло
Сметана
Спосіб приготування
Відваріть картопля повністю, не очищаючи від шкірки. Коли він стане м'яким, зніміть шкірку, ретельно розімніть і дайте суміші повністю охолонути.
Додайте яйце і сіль у охолоджене картопляне пюре. Поступово додайте борошно і замісіть тісто до утворення м'якої, еластичної маси. Накрийте та залиште на 20 хвилин.
Для начинки дрібно наріжте цибулю і обсмажте її на олії до м'якості та прозорості.
Додайте курячу печінку, вершкове масло, сіль і перець. Готуйте на середньому вогні приблизно 10 хвилин, доки печінка повністю не приготується. Дайте їй трохи охолонути, потім подрібніть або змішайте однорідну пасту.
Розкачати тісто до товщини приблизно 3 мм. Виріжте кружечки, покладіть порцію начинки в центр кожного та обережно запечатайте краї.
Опустіть вареники в киплячу підсолену воду. Після того, як вони випливуть на поверхню, варіть ще 5 хвилин.
Подавайте негайно, полив вершковим маслом, обсмаженою цибулею або сметаною.
Це картопляне тісто дуже універсальне. Якщо ви хочете поекспериментувати, начинку з печінки можна замінити тушкованою капустою, картопляним пюре з цибулею, грибами, сиром або смаженими овочами - текстура тіста добре поєднується як з солоними, так і ніжними начинками.
Раніше «hyser» повідомляв, як приготувати ідеальний холодець без желатину: рецепт прозорої та чистої страви на будь-який стіл
Як повідомляв «hyser», смачна та ароматна скумбрія: рецепт засолювання по-новому, який захопить будь-кого
