У світі є безліч прекрасних і смачних десертів, але, напевно, у вас є якийсь особливий, який сподобався вам найбільше.
А чи пам'ятаєте торт "Естерхазі"? Він, напевно, продається в "Сільпо", та й у принципі в кондитерських. Основою цього чудового солодкого частування є горіхи, найчастіше мигдаль, які надають торту ніжної та хрумкої текстури. Давайте дізнаємося, як приготувати цей легендарний торт у себе на кухні.
Інгредієнти для білкового бісквіту:
білок - 240 г;
цукор - 150 г;
мигдальне борошно - 75 г;
волоські горіхи - 100 г;
кеш'ю - 100 г;
кориця - щіпка;
сіль - щіпка.
Інгредієнти для крему:
молоко - 110 г;
жовтки - 6 шт.;
цукор - 100 г;
варене згущене молоко - 100 г;
вершкове масло - 200 г;
коньяк - 25 г;
ваніль - щіпка.
Інгредієнти для верхнього покриття:
білий шоколад - 140 г;
вершки 33-35% - 70 г;
темний шоколад - 20 г;
мигдальні пелюстки для посипання;
абрикосовий джем - 3 ст.л.
Зниження призовного віку вже 18 років: Володимир Зеленський попередив на рахунок мобілізації
Даша Астаф'єва відмовилася від спідньої білизни і викотила соковиті форми: "Пологи пройшли легко"
Українці отримають значні знижки на комунальні послуги у 2025 році: як заощадити на платіжках 75%
Україну накриє мерзенна погода: вже завтра виходити з дому буде небезпечно
Приготування торта "Естерхазі":
1.Злегка обсмажуємо кешью та волоські горіхи, подрібнюємо в дрібну крихту. Далі висипаємо горіхову крихту в мигдальне борошно.
2.В білки висипаємо сіль та корицю, збиваємо до пишної піни. Потім висипаємо в суміш цукор, збиваємо до стійких піків. Висипаємо в безе мигдальне борошно з горіхами, перемішуємо і викладаємо кондитерський мішок. Робимо коржі за допомогою кондитерського мішка і випікаємо при 150 градусах 20 хвилин.
3. Для крему кип'ятимо молоко, окремо жовтки збиваємо разом із цукром. Вливаємо жовткову суміш у молоко і варимо до загусання.
4.Залишаємо кремову основу остигати, в цей час збиваємо вершкове масло і змішуємо його з вареним згущеним молоком, і ваніліном. Додаємо остиглу кремову основу в суміш зі згущеного молока та олії. Вливаємо в крем коньяк, збиваємо до сполуки компонентів.
5.Збираємо в кондитерському кільці торт, чергуючи коржі та крем. Останній кремовий шар змащуємо джемом. Залишаємо торт у холодильнику на 5 годин просочитися.
6. Розтоплюємо на водяній бані білий шоколад із вершками і поливаємо цією сумішшю верхівку торта.
Розтоплюємо темний шоколад і робимо з нього візерунок на поверхні білої глазурі. Посипаємо боки торта мигдальними пелюстками та подаємо до столу. Виходить смачний торт Естерхазі, який зможе приготувати кожен.
Читайте також:
"Мімоза" та "Оселедець під шубою" залишилися в минулому: рецепт листкового салату "Пташка" з грибами та куркою.
Коли гості на порозі, а стіл не готовий: шоколадне печиво із трьох інгредієнтів – рецепт 15 хвилин.