Хто не любить картоплю фрі? Це універсальна улюблена страва, яку обожнюють і дорослі, і діти. Але що, якщо надати цій класичній закусці здорової та барвистої родзинки?
Познайомтеся з картоплею фрі з моркви - хрусткою, ароматною альтернативою, що так само ситна. Поєднуйте її з вершковим, злегка солодким соусом, і у вас вийде страва, яка ідеально підійде для будь-якого випадку.
Інгредієнти:
Морква - 4 шт. середнього розміру.
Оливкова олія - 2 ст. л.
Часник - 2 зубчики.
Секрет швидкого сходу розсади: як вам допоможе замочування насіння в соку алое
Навіть стара фіалка зацвіте: обробіть цим листя, і бутони "прогнуть" підвіконня
Як підготуватися до Нового 2025 року, щоб догодити Зеленій Змії
Настя Каменських зважилася на цей біль, Потапа поряд не було: "Я вкладаю особливий сенс"
Вода - 30 мл.
Звичайний йогурт або сметана - 100 г.
Мед - 0,5 ч. л.
Суміш спецій і чорний перець - за смаком.
Готування:
Очистіть і вимийте моркву. Наріжте її довгими рівними смужками шириною близько 1 см - класична форма для смаження.
У мисці змішайте оливкову олію, спеції та часник, видавлений через часникодавку. Додайте воду в суміш і перемішайте до однорідної консистенції.
Занурте морквяні палички в маринад, переконавшись, що кожен шматочок повністю покритий ароматною сумішшю.
Потім розкладіть замариновані морквяні палички в один шар на деку, застеленому пергаментним папером. Запікайте в попередньо розігрітій духовці за температури 180 °C протягом 20 хвилин, перевернувши їх у середині приготування. Вони мають стати м'якими всередині та злегка хрусткими зовні.
Поки запікається морква фрі, змішайте йогурт або сметану з медом, сіллю і дрібкою чорного перцю. Збийте до однорідної кремоподібної консистенції. Ви можете охолодити його для освіжаючого соусу або подати його за кімнатної температури.
Ось і все, викладіть запечену фрі з моркви на тарілку, застелену пергаментним папером, і подавайте її з соусом для вмочування в невеликій мисці або блюдці збоку. Порада професіонала:
Для надання додаткового смаку посипте картоплю фрі з моркви невеликою кількістю копченої паприки або тертого пармезану одразу після випічки. Соус також можна змінити, додавши трохи лимонного соку або дрібку перцю чилі для гостроти.
Читайте також:
Ідеальна кутя на Святий вечір: рецепт із узваром, який благатимуть розкрити
Копчена курочка, сир та овочі - ідеальний салат на Новий рік: рецепт, який вразить кожного
Як приготувати ідеальний "Наполеон": хитрість у коржах, а не в кремі – докладний рецепт