Хто не любить картоплю фрі? Це універсальна улюблена страва, яку обожнюють і дорослі, і діти. Але що, якщо надати цій класичній закусці здорової та барвистої родзинки?

Познайомтеся з картоплею фрі з моркви - хрусткою, ароматною альтернативою, що так само ситна. Поєднуйте її з вершковим, злегка солодким соусом, і у вас вийде страва, яка ідеально підійде для будь-якого випадку.

Інгредієнти:

Морква - 4 шт. середнього розміру.

Оливкова олія - 2 ст. л.

Часник - 2 зубчики.

Популярні новини зараз

Секрет швидкого сходу розсади: як вам допоможе замочування насіння в соку алое

Навіть стара фіалка зацвіте: обробіть цим листя, і бутони "прогнуть" підвіконня

Як підготуватися до Нового 2025 року, щоб догодити Зеленій Змії

Настя Каменських зважилася на цей біль, Потапа поряд не було: "Я вкладаю особливий сенс"

Показати ще

Вода - 30 мл.

Звичайний йогурт або сметана - 100 г.

Мед - 0,5 ч. л.

Суміш спецій і чорний перець - за смаком.

Готування:

Очистіть і вимийте моркву. Наріжте її довгими рівними смужками шириною близько 1 см - класична форма для смаження.

У мисці змішайте оливкову олію, спеції та часник, видавлений через часникодавку. Додайте воду в суміш і перемішайте до однорідної консистенції.

Морква

Занурте морквяні палички в маринад, переконавшись, що кожен шматочок повністю покритий ароматною сумішшю.

Потім розкладіть замариновані морквяні палички в один шар на деку, застеленому пергаментним папером. Запікайте в попередньо розігрітій духовці за температури 180 °C протягом 20 хвилин, перевернувши їх у середині приготування. Вони мають стати м'якими всередині та злегка хрусткими зовні.

Поки запікається морква фрі, змішайте йогурт або сметану з медом, сіллю і дрібкою чорного перцю. Збийте до однорідної кремоподібної консистенції. Ви можете охолодити його для освіжаючого соусу або подати його за кімнатної температури.

Ось і все, викладіть запечену фрі з моркви на тарілку, застелену пергаментним папером, і подавайте її з соусом для вмочування в невеликій мисці або блюдці збоку. Порада професіонала:

Для надання додаткового смаку посипте картоплю фрі з моркви невеликою кількістю копченої паприки або тертого пармезану одразу після випічки. Соус також можна змінити, додавши трохи лимонного соку або дрібку перцю чилі для гостроти.

Читайте також:

Ідеальна кутя на Святий вечір: рецепт із узваром, який благатимуть розкрити

Копчена курочка, сир та овочі - ідеальний салат на Новий рік: рецепт, який вразить кожного

Як приготувати ідеальний "Наполеон": хитрість у коржах, а не в кремі – докладний рецепт