Замість желатину курячий холодець можна приготувати, використовуючи натуральний колаген, що міститься в самій курці.

Цей колаген, що вивільняється в процесі повільного приготування, допомагає бульйону затвердіти природним чином.

Інгредієнти:

3,5 кг цілої курки (включаючи ніжки).

250 г цибулі.

250 г моркви.

Популярні новини зараз

Любовний гороскоп на січень: що готують зірки для кожного знаку Зодіаку на початку 2025 року

Секрет вічного багатства та достатку: розкрито головну таємницю успіху

Так розважатись на Новий рік заборонено: українців штрафуватимуть

Сидите у телеграм-чатах, а за вами стежить ТЦК: українцям розповіли, як ухилянтів вистежують у соцмережах

Показати ще

1 ціла головка часнику.

Лавровий лист, корінь селери, петрушка (для ароматизації).

4 чайні ложки солі.

Покроковий процес приготування:

Почніть із ретельного промивання шматків курки. Якщо ви використовуєте курячі ніжки, обов'язково видаліть шкіру.

Помістіть курку у велику каструлю і залийте її холодною водою — близько 2–3 літрів.

Після замочування злийте воду і додайте свіжої води, щоб вона ледве покривала курку. Поставте каструлю на плиту та доведіть до кипіння на середньому вогні.

Як тільки бульйон закипить, зніміть ложкою всі домішки чи піну з поверхні, щоб бульйон залишався прозорим та чистим.

Потім зменшіть вогонь і дайте бульйону повільно кипіти приблизно 4 години. Що довше час приготування, то більше виділиться колагену, який необхідний застигання заливного.

Холодець

Після закінчення процесу кипіння зніміть каструлю з вогню і дайте бульйону постояти близько 30-40 хвилин. Це дозволить осісти всім частинкам, що залишилися.

Після цього процідіть бульйон через дрібне сито чи марлю, щоб відокремити рідину від курки та овочів. В результаті у вас вийде прозорий, наваристий бульйон.

Зніміть курку з кісток і покладіть м'ясо у форми або страви для сервіровки. Ви можете додати скибочки вареної моркви та навіть цілі зубчики часнику або гілочки зелені для прикраси.

Акуратно залийте курку та овочі процідженим гарячим бульйоном, заповнюючи формочки.

Ось і все, охолодіть форми протягом 6-8 годин, щоб заливне повністю застигло. Натуральний колаген змусить бульйон застигнути до консистенції желе.

Поради:

Для кращого результату розгляньте можливість використання півня або комбінації курки та півня, оскільки більш високий вміст колагену допомагає заливному застигнути ефективніше.

Ключ до успішного холодця - це тривалий час варіння (4 години), яке дозволяє колагену належним чином витягтися з курки.

Читайте також:

Шашлик та відбивні навіть поряд не стояли: рецепт пікантної свинини з чорносливом

"Мімоза" та "Олів'є" - минуле століття: смачний "Картопляний" салат на Різдво та Новий рік - рецепт, який здивує

Царський "Олів'є" на святковий стіл: нові інгредієнти для салату кардинально змінюють смак, рецепт