Цей легкий, корисний салат - ідеальний гарнір для обіду або вечері. Запікання буряка допомагає зберегти більше вітамінів, ніж варіння, що підвищує харчову цінність страви.

Інгредієнти:

Буряк: 300 г.

Сир фета: 100 г.

Салатна суміш: 70 г.

Суміш насіння: 30 г.

Популярні новини зараз

Що потрібно відпустити кожному знаку Зодіаку, щоб зустріти 2025 щасливими

Як швидко та ефективно прибрати квартиру перед святами: 10 простих лайфхаків

Погода на останні вихідні перед Новим роком: з дому виходити не захочеться

Штрафи та в'язниця за новорічний настрій: українців попередили про серйозні покарання

Показати ще

Яблучний оцет: 1 ст. л.

Діжонська гірчиця: 1 ч. л.

Мед: 1 ч. л.

Оливкова олія: 2 ст. л.

Сіль: за смаком.

Інструкції з приготування:

Ретельно вимийте буряк і висушіть його паперовим рушником.

Загорніть кожен буряк окремо у фольгу і запікайте в попередньо розігрітій духовці за температури 190 °C протягом приблизно 1 години.

Буряк

Коли вона охолоне, очистіть її та наріжте кубиками середнього розміру.

Нагрійте суху пательню і злегка підсмажте суміш насіння до появи аромату. Відставте вбік, щоб охолола.

Вимийте та висушіть салатну суміш. Розкладіть її на сервірувальній тарілці.

Наріжте сир фета кубиками, схожими за розміром на буряк.

У мисці збийте разом яблучний оцет, діжонську гірчицю, мед, маслинову олію та дрібку солі до утворення емульсії.

Вилийте половину заправки на нарізаний кубиками буряк, перемішайте, щоб покрити його, і залиште маринуватися на 5-10 хвилин.

Після цього викладіть маринований буряк поверх салатної суміші.

Додайте кубики фети і полийте салат заправкою, що залишилася.

Ось і все, посипте підсмаженим насінням для чудового хрускоту.

Читайте також:

Насичений і прозорий холодець із курки: рецепт без желатину на Різдво та Новий рік

Шашлик та відбивні навіть поряд не стояли: рецепт пікантної свинини з чорносливом

"Мімоза" та "Олів'є" - минуле століття: смачний "Картопляний" салат на Різдво та Новий рік - рецепт, який здивує