Ця ситна каша багата на вітаміни A, C і E, а також клітковиною і білком, що робить її поживним і смачним вибором для будь-якого прийому їжі протягом дня.
Інгредієнти:
Гарбуз: 500 г.
Пшоно: 200 г.
Молоко: 1 літр.
Цукор: 4 ст. л.
Сніг із переходом у дощі та +12: погода на початку тижня вразить "американськими гірками"
Різке потепління стане справжнім викликом: українців попередили про аномальну погоду
Місячний календар догляду за нігтями на січень 2025 року: у які дні заборонено манікюр
Посилена мобілізація після Нового року: ТЦК підготувало сотні тисяч повісток – хто перший у списку
Паличка кориці: 1 шт.
Масло: 100 г.
Сіль: за смаком.
Інструкції з приготування:
Очистіть гарбуз, видаліть насіння та наріжте його невеликими кубиками.
Промийте пшоно під проточною водою кілька разів, поки вода не стане прозорою.
Залийте пшоно окропом і залиште на 1-2 хвилини, потім злийте воду.
У каструлі доведіть молоко до кипіння. Додайте цукор, дрібку солі, кубики гарбуза та паличку кориці.
Варіть на середньому вогні 20 хвилин, періодично помішуючи.
Перемішайте промите пшоно в каструлі. Зменшіть вогонь до мінімуму і готуйте ще 30 хвилин, періодично помішуючи, поки пшоно не вбере молоко і не розм'якшиться.
Заберіть паличку кориці, додайте масло і ретельно перемішайте, щоб вийшла кремоподібна консистенція.
Ось і все, подавайте теплим як корисний сніданок або ситну вечерю.
Читайте також:
Шашлик та відбивні навіть поряд не стояли: рецепт пікантної свинини з чорносливом
Французький жульєн відпочиває: курячі зрази з грибами по-українськи для царського застілля, рецепт
Ця закуска стане справжнім хітом: рецепт морквяно-сирної намазки – корисно та дуже смачно