Якщо ви шукаєте ідеальне поєднання ніжного сиру, аромату ванілі та бархатистої сметани, то ці сирники з ваніллю під сметанним соусом саме те, що вам потрібно!

Вони стануть чудовим доповненням до вашого ранкового столу або легким десертом, який нікого не залишить байдужим. Секрет у простоті приготування та ідеальному смаковому балансі, який змушує повертатися до цього рецепту знову та знову.

Сирники, кадр з відео

Інгредієнти:

  • Сир — 720 г (бажано відціджений, щоб сирники вийшли щільнішими)
  • Яйце - 1 шт.
  • Замінник цукру - за смаком
  • Рисове борошно - 8 ст. ложок (надасть сирникам особливу легкість)
  • Ванільний цукор або ваніль - на кінчику чайної ложки (для аромату)

Для сметанної заливки:

  • Сметана (20%) — 150 г
  • Яйце - 1 шт.
  • Замінник цукру - за смаком

Приготування:

  1. Почнемо з найголовнішого – сир. У глибокій мисці змішуємо сир, яйце, замінник цукру, рисове борошно та ваніль. Перемішуємо до отримання гладкої, однорідної маси - так сирники будуть особливо повітряними.

  2. Сформуйте невеликі сирники, скочуючи масу до рук і надаючи їм акуратну круглу форму.

    Сирники, кадр з відео

    Популярні новини зараз

    Тіна Кароль обжала апетитні "активи": пишному бутону позаздрить сама Оля Полякова

    Африканська спека замінить часті дощі: погода перевірить на міцність кожного

    Долар застиг у режимі очікування: що чекає гривню в перші дні літа 2025, прогоз на курс валют

    Чим підгодувати полуницю на початку літа, щоб ягоди не були кислі та не згнили? Головні помилки та лайфхаки

    Показати ще

    Розігрійте антипригарну сковороду і обсмажуйте сирники на слабкому вогні, по 5 хвилин з кожного боку, до золотистої скоринки.

  3. Переходимо до сметанної заливання. У невеликій мисці збийте сметану з|із| яйцем і замінником цукру. Ця заливка надасть сирникам незвичайної м'якості і бархатистої текстури. Вилийте отриману суміш у форму для запіканки, акуратно викладіть зверху готові сирники.

  4. Відправляємо форму в розігріту до 190 градусів духовку і запікаємо 20 хвилин, щоб сирники в сметанному соусі стали ще ніжнішими і просочилися соусом.

Подавайте гарячими, посипаними свіжими ягодами або посипаними цукровою пудрою для завершення смакового феєрверку!

Сирники, кадр з відео

Читайте також:

Дуже соковиті та ніжні тефтелі у томатно-вершковому соусі: рецепт для пари з пюре.

Смачно та просто: готуємо картопляну запіканку з фаршем, рецепт для сьогоднішньої вечері.

Ідеальний соковитий печінковий торт для будь-якого столу: від виду та аромату слинки потечуть, рецепт.