Цей простий, але ароматний домашній рецепт перетворює свіжу скумбрію на делікатес з насиченим димчастим кольором і збалансованим смаком.

Секрет криється в чайному розсолі, що посилює текстуру риби, надаючи їй тонку глибину смаку.

Інгредієнти (на 4 порції):

Свіжа скумбрія - 2 цілі риби.

Велика морська сіль - 4 ст. л.

Цукор-пісок - 4 ст. л.

Популярні новини зараз

Перемир'я у 2025 році та "геніальний план Трампа": Кирило Буданов розповів про реальну ситуацію у війні

Нова пандемія та локдаун: людство на порозі небаченої зарази

Поморозилися, а тепер готуйтеся пітніти: в Україну скоро увірветься потепління до +15, прогноз погоди

Якщо у вас ця група крові - будьте обережні: які є небезпеки і як врятуватись

Показати ще

Вода – 1 літр.

Розсипний чорний чай - 4 ст. л.

Покрокове приготування:

Розморозьте скумбрію під холодною проточною водою. Видаліть голову і акуратно очистіть начинки. Ретельно промийте та обсушіть паперовими рушниками, щоб видалити зайву вологу.

Скумбрія. Фото: YouTube

Потім закип'ятіть 1 літр води і заваріть чорний чай не менше 15 хвилин, щоб вийшов міцний насичений настій. Процідіть чай, щоб видалити листя, потім додайте сіль та цукор до повного розчинення. Дайте розсолу повністю охолонути.

Помістіть очищену скумбрію в глибоку ємність і залийте охолодженим чайним розсолом. Накрийте та поставте в холодильник на 4 дні, переконавшись, що риба повністю занурена у розсіл. Для рівномірного засолювання перевертайте рибу раз на день.

Після маринування вийміть скумбрію з розсолу і дайте стекти. Повісьте рибу над раковиною або покладіть на решітку в прохолодному місці на 8-12 годин, щоб вона висохла природним чином. Цей крок допомагає посилити смак та текстуру.

Ось і все, загорніть сушену скумбрію в пергамент або паперовий пакет і зберігайте у холодильнику. Подавайте охолодженою, тонко нарізаною, з відвареною картоплею, житнім хлібом або свіжою зеленню для чарівного домашнього частування.

Нагадаємо, повітряні млинці на "Масляну-2025" без грудочок: рецепт бабусь з Одеси для ідеального тіста

Раніше «hyser» повідомляв, рецепт вареного сала по-українськи: ніжна смакота не лише під борщ

Як повідомляв «hyser», рецепт хрону українською: як приготувати закуску для міцного імунітету