Хочете домашній десерт без суєти із замішуванням та розкочуванням тіста? Спробуйте цей лінивий яблучний штрудель із тонкого лаваша.
Хрумкий, ароматний і готовий всього за 30 хвилин - це ідеальне частування для напружених днів.
Інгредієнти (4 порції):
Тонкий лаваш - 3 листки.
Свіжі яблука – від 3 до 5 (залежно від розміру).
Родзинки - 70-100 р.
Мінімальна зарплата від 11000 та пенсії від 7000 гривень: чи зміняться головні виплати у 2025 році
Індексація пенсій у березні багатьох засмутить: одним доплатять 1500 грн, а інших кинуть напризволяще
Українцям дали шанс платити за електроенергію вдвічі менше: як змінити тарифи у березні
Капустяний бум чи криза? Чому фермери масово розпродують урожай
Цукор - 100 г (регулюйте до смаку).
Рослинна олія - 50-100 мл.
Як приготувати:
Родзинки добре промийте і замочіть у окропі на 10-15 хвилин. Потім злийте воду.
Очистіть яблука, видаліть серцевину і натріть їх у великій тертці. Якщо вони виділять дуже багато соку, процідіть його.
Змішайте їх з розм'якшеними родзинками, щоб вийшла натуральна солодка начинка.
Якщо ваші листи лаваша занадто великі, розріжте їх навпіл, щоб було легше працювати.
Потім злегка змастіть один бік кожного листа лаваша рослинною олією.
Посипте трохи цукру для додаткової насолоди.
Поступово розподіліть яблучну суміш по листах.
Щільно поверніть лаваш у форму поліна, щоб сформувати штруделі.
Після цього розігрійте духовку до 180°C і застеліть лист пергаментним папером і покладіть згорнуті штруделі швом вниз.
Змастіть верх невеликою кількістю масла та посипте цукром для карамелізованої скоринки.
Випікайте протягом 20 хвилин або поки штрудель не стане золотисто-коричневим і хрустким.
Ось і все, дайте йому трохи охолонути, перш ніж нарізати. Подавайте теплим із медом, цукровою пудрою або кулькою ванільного морозива - справжня насолода.
Нагадаємо, як приготувати лінивий штрудель з вишнями: простий рецепт найсмачнішого десерту з лаваша
Раніше «hyser» повідомляв, ідеальні тонкі млинці на Масляну: рецепт ніжних ласощів по секрету "трьох склянок"
Як повідомляв «hyser», кохання нашого дитинства: як приготувати забутий торт "Черепаха" - простий рецепт від бабусь