Коли за вікном хочеться закутатись у плед, а душа просить чогось ситного, теплого та втішного, на сцену виходить вона – паста з тунцем у вершково-сирному соусі.

Ця страва як гастрономічні обіймашки: ніжний вершковий смак, бархатиста текстура і пікантна нотка тунця перетворюють звичайну вечерю на маленьке свято.

Паста з тунцем у вершково-сирному соусі, кадр з відео

Що нам знадобиться (на 2 порції затишку):

  • 🧈 Вершкове масло - 30 г
  • 🧀 Вершковий сирний сир - 3 ст. л.
  • 🧀 Сир чеддер (можна гостріше!) - 150 г
  • 🥛 Молоко - 250 мл
  • 🍝 Макарони (будь-які, але особливо гарні спіральки або пенне) - 220 г
  • 🐟 Консервований тунець - 1 баночка (у власному соку або олії - за смаком)

Як готуємо (і насолоджуємося кожним кроком):

  1. У сотейнику розтоплюємо вершкове масло на слабкому вогні. До нього додаємо ніжний сир і акуратно розмішуємо до однорідності - вже на цьому етапі кухня починає пахнути "ммм, щось готується ...".

  2. Слідом відправляємо в каструльку натертий чеддер - він плавиться повільно, але вірно, огортаючи все навколо вершковою розкішшю. Підливаємо молоко, збільшуємо вогонь до середнього та, помішуючи, доводимо соус до стану шовковистої магії.

    Паста з тунцем у вершково-сирному соусі, кадр з відео

    Популярні новини зараз

    До 28 травня 2025 року: низка працівників в Україні може втратити бронь від мобілізації

    Свинина під сирно-грибною шапочкою: соковита вечеря, яка збере всіх за столом

    Настя Каменських на вечірці вперше розповіла про розлучення з Потапом: "Ми ледве терпіли одне одного"

    Гороскоп на завтра, 23 травня: гармонія Уран-Сатурн готує сюрприз на п'ятницю – на це чекали всі

    Показати ще
  3. Паралельно відварюємо макарони в підсоленій воді до стану al dente — щоб трохи хрустали, але були готові дружити із соусом.

  4. Зливаємо воду, додаємо макарони в сирний соус, туди ж - тунець (попередньо розпушуючи його вилкою на шматочки) Все.

  5. За бажанням можна присипати зверху ще трохи чеддера, свіжомеленого перцю або крапнути крапельку лимонного соку - для контрасту.

Паста з тунцем у вершково-сирному соусі, кадр з відео

Подання:

Гаряча паста на тарілці, що обволікає, сир тягнеться за виделкою, тунець додає пікантності... А ти сидиш, усміхаєшся і думаєш: «Оце я сьогодні молодець». Ну а як інакше — ти ж щойно створив (-ла) гастрономічне диво!

Паста з тунцем у вершково-сирному соусі, кадр з відео

Читайте також:

Ніжний, соковитий, корисний: сільський салат із буряків на кожен випадок та до будь-якого гарніру.

Найсмачніші та найніжніші пиріжки манзарі: рецепт повітряного тіста для неймовірної випічки.