Є страви, які асоціюються із затишком, домашнім теплом та смачним обідом у родинному колі. Тефтелі — саме з таких.

Ніжні, соковиті, просочені ароматами спецій та домашнього соусу, вони буквально тануть у роті. Цей рецепт простий у приготуванні, але результат вражає - готуйтеся збирати компліменти!

Тефтелі, кадр з відео

🌟 Що потрібно:

  • Яловичий фарш - 450 г
  • Яйце - 1 шт.
  • Цибуля - 1 середня головка
  • Рис відварений - 100 г (приблизно ½ склянки)
  • Часник - 2 зубчики
  • Сіль, перець - за смаком
  • Паприка, сушені трави - за бажанням
  • Рослинна олія - ​​для обсмажування

🥣 Для соусу:

  • Томатна паста або пюре - 2-3 ст. ложки
  • Сметана або вершки – 3 ст. ложки
  • Вода — 200 мл
  • Сіль, спеції - за смаком
  • Лавровий лист - 1-2 шт.

🔪 Покроковий рецепт:

  1. Підготуйте фарш.
    Дрібно наріжте цибулю, часник і додайте до фаршу, покладіть відварений рис, посоліть, поперчіть і ретельно перемішайте. Щоб тефтелі вийшли особливо ніжними, можна трохи відбити фарш руками.

  2. Формуємо тефтелі.
    Змочуючи руки водою, сформуйте кульки середнього розміру. Якщо хочете — обваляйте їх трохи в борошні, це додасть скоринки при обсмажуванні.

  3. Обсмажка.
    На розігрітій сковороді з маслом обсмажте тефтелі з усіх боків до золотистої скоринки. Не хвилюйтеся, якщо вони не прожаряться всередині - вони дійдуть у соусі.

    Популярні новини зараз

    Іво Бобул зізнався, чим насправді займається його дружина, доки українці воюють: "Зараз стільки жінок..."

    До 50% пенсії можуть забрати: в Україні готують нові обов’язкові відрахування

    Чому огірки гірчать, навіть якщо ви поливаєте їх як божевільний: виявилося, у цьому й проблема

    ТЦК отримали наказ до літа: мобілізація вийде на прискорений режим - кого призвуть першим

    Показати ще

    Тефтелі, кадр з відео

  4. Готуємо соус.
    У глибокій мисці змішайте томатну пасту, сметану та воду. Додайте сіль, спеції та лавровий лист. Перелийте соус у сковороду з тефтелями, щоб вони були покриті мінімум на ⅔.

  5. Тушкуємо.
    Накрийте кришкою та тушкуйте на повільному вогні 20–25 хвилин. Соус повинен трохи загуснути, а тефтелі повністю приготуватися.

🍽 Подача:

Подавайте тефтелі гарячими - з картопляним пюре, гречкою, пастою або навіть просто з хлібом. Прикрасьте свіжою зеленню і подайте з легким салатом. І не забудьте смачний соус – його точно захочуть до останньої краплі!

💡 Поради від душі:

  • Бажаєте більш дієтичний варіант? Запікайте тефтелі у духовці!
  • Чи не їсте яловичину? Фарш можна замінити на курячий або індича — вийде не менш смачно!
  • Можна додати у фарш трохи тертого сиру або кабачка – це зробить текстуру ще ніжнішою.

Тефтелі, кадр з відео

Читайте також:

Смачніше не вигадаєш: рецепт курячих ніжок у сметанно-часниковому соусі.

Банановий хліб, як у бабусі: рецепт, який хочеться їсти знову і знову