Коли літо розпалі, а на прилавках — достаток соковитих, ароматних абрикосів, гріх не перетворити їх на щось чарівне.
Наприклад — у найніжніший десерт із характером. Уяви: бархатиста текстура, легка кислинка абрикосів, вершкова насолода і легкість - все це "Пташине молоко" в літньому виконанні. Чи не торт, не мус, а хмара щастя в ложці. І готується – простіше нікуди.
Що знадобиться:
- Сметана 15% — 700 г
- Вершки 20% - 200 мл
- Цукрова пудра - 100 г
- Абрикосове пюре - 200 мл (можна пробити блендером свіжі абрикоси, попередньо прибравши шкірку)
- Желатин - 50 г
- Вода — 250 мл
Як готувати:
-
Збираємо базу : у глибокій мисці з'єднуємо сметану, вершки, цукрову пудру та абрикосове пюре.
Абрикосове пташине молоко, кадр з відео -
Желатинова магія : замочуємо желатин у воді і відправляємо в мікрохвильову піч на 1 хвилину при потужності 600 Вт (або розчиняємо на водяній бані — як кому зручніше).
Популярні новини заразЛеся Нікітюк влаштувала шикарне свято з круасанами з нагоди першого місяця сина: як це було
Притулки зачиняються: що чекає на українських біженців у Польщі з листопада
Брутальна мобілізація і подвоєння призову: у Раді ошелешили українців
Морква мрії з городу: 2 простих інгредієнта, які зроблять ваш урожай солодким та соковитим
-
Фінальний акорд : акуратно вливаємо желатин в нашу вершково-абрикосову суміш, перемішуємо та розливаємо за формами. Можна використовувати одну велику форму, а можна зробити порційні десерти – у креманках, стаканчиках, силіконових формах.
-
Відправляємо в холодильник і забуваємо мінімум на 3-4 години (а краще на ніч).
Як подавати:
Перед подачею можна прикрасити свіжими часточками абрикоса, листочками м'яти або крапелькою меду.
Читайте також:
Як зробити домашнє морозиво, щоби влітку не згоріти (і не розплавитися), рецепт пломбіру в шоколаді.
Суп, який закохуєшся з першої ложки: вершково- томатний хіт на кожен день.