Кабачок вимийте у проточній воді, зріжте хвостик і натріть на великій тертці. Звичайно, краще взяти ранній шинок без насіння. Якщо у вас не молодий кабачок, то очистіть його від шкірки та насіння.

Покладіть натерті кабачки в миску. Нехай він трохи полежить і пустить сік, якщо соку вийде багато, відіжміть масу і злийте сік, але не весь.

У невелику глибоку тару вбийте яйце, всипте цукор і сіль і добре перемішайте виделкою. Яйце попередньо вимийте з содою в проточній воді, тому що на його поверхні можуть бути шкідливі бактерії.

Влийте в миску з кабачками кефір кімнатної температури та яєчну масу. Перемішайте. Зручно це робити силіконовою лопаткою чи просто ложкою.

Всипте просіяне через сито борошно, змішане з содою, і додайте подрібнену зелену цибулю або кріп - у мене цибуля. Соду гасити не потрібно, оскільки вона погаситься кефіром. Борошно може знадобитися трохи менше чи більше. Орієнтуйтеся по консистенції тіста - воно має бути густим. Коли тісто готове, відразу можна приступати до смаження оладок.

Популярні новини зараз

"Впустили всю країну в дім": Цимбалюк різко натякнув на проблеми з монтажем "Холостяка"

Пісні Степана Гіги не втрачені: діти легендарного співака готують грандіозний тур у пам’ять батька

Кохання без гальм: яким знакам Зодіаку 2026 року зірве дах і розіб'є старі сценарії

"Бусифікація" ТЦК – лише початок: мобілізація може докорінно змінитись

Показати ще

У розігріту сковороду налийте столову ложку олії, прогрійте її трохи і викладайте столовою ложкою тісто у формі коржиків. Смажте на одній стороні близько 5 хвилин на середньому вогні до рум'яності.

Переверніть оладки на інший бік і смажте ще хвилин 5. Готові оладки зніміть зі сковороди, налийте столову ложку олії, знову прогрійте і смажте наступну партію.

Читайте також:

Такі так, це насолода: єврейський рецепт картопляного пирога зі смаженою цибулею

Будете клацати як насіння: рецепт крабових паличок, обсмажених у яйці та сухарях

Ситно та з сюрпризом: рецепт пишних млинців з начинкою із сиру та ковбаси