Легенда про походження Яєць Бенедикт сягає 1890-х років, коли в Нью-Йорку сталося щось дивне.
Історія пов'язана з Лемюелем Бенедиктом, який, опинившись у готелі "Уолдорф Асторія" після ночі повної веселощів, відчув, що його похмілля вимагає чогось особливого. У розпачі він звернувся до офіціанта і попросив приготувати щось смачне для сніданку.
Офіціант передав прохання кухареві, який, здається, був у відмінному настрої.
Кухар вирішив створити унікальну страву з яєць, приправлену соусом та подану на англійській мафіні. Страва була названа на честь самого гостя – Лемюеля Бенедикта.
Дивним чином ця страва не тільки відновила сили Бенедикта, а й вразила його смаком.
Він був такий захоплений, що розповів про це всім своїм знайомим. З того часу Яйця Бенедикт стали хітом сніданків та закладів, а їхня популярність поширилася далеко за межі готелю "Уолдорф Асторія".
Існує кілька версій про те, яким чином з'явився цей рецепт, але історія з Лемюелем Бенедиктом стала найвідомішою та найцікавішою.
Після гучного скандалу: Меловін показав нові фото з нареченим - і там дуже гаряче
Секретний ворог вашого городу: де ховається попелиця взимку і як позбутися її назавжди
10 днів - або плати штраф: українським водіям нагадали про підступне правило, терміново змінюйте права
Настя Каменських знову розізлила українців і вибрала не українську мову: "Дуже шкода, що Ви так вчинили"
Сьогодні Яйця Бенедикт часто зустрічаються у меню п'ятизіркових ресторанів та готелів. Їх привабливість полягає у простоті та чудовому поєднанні смаків, що робить цю страву незабутнім досвідом для любителів гастрономії.
