Інгредієнти для рецепту листкового пирога «Равлик» з фаршем:
0,5 кг бездрожжевого слоеного тіста.
400 г фаршу.
Сіль (за смаком).
Перець чорний мелений (до смаку).
1 яєчний жовток.
Світло не відключать, поки..: з 1 грудня українцям дають новий захист
Грудень 2025: карта Таро для кожного знака Зодіаку розкриває доленосні шанси – хто розбагатіє, а хто зустріне кохання
ПФУ мовчить, а ви втрачаєте гроші: три хитрі способи підняти свою пенсію, про які ніхто не попереджає
Квартал 95 на межі? Ірина Сопонару чесно розповіла, чи чекає на друзів Зеленського неминучий фінал
Процес приготування листкового тіста:
Розморозьте бездрожжеве листкове тісто за кімнатної температури.
Розкотіть його у широкий прямокутний пласт. Чим тонше, тим краще.
Розкотений пласт розріжте на довгі вузькі смужки шириною приблизно 10 см.
У середину кожної смужки тіста покладіть довгу смужку фаршу (попередньо приправленого дрібно нарізаною цибулею, сіллю та перцем).
Кожну смужку тіста поверніть у рулет, стежачи за тим, щоб фарш залишався посередині.
Змастіть форму для запікання олією.
Викладіть рулетики із тіста з начинкою у форму, розташувавши їх по колу.
Змастіть поверхню готового пирога збитим яєчним жовтком.
Розігрійте духовку до 200 °C.
Випікайте пиріг у розігрітій духовці 40-50 хвилин. Слідкуйте за поверхнею для випікання та за потреби накрийте фольгою.
Після випікання дістаньте пиріг із духовки та дайте йому трохи охолонути.
Перекладіть пиріг на тарілку та розріжте на порційні шматочки.
Середина пирога описана як апетитна, а аромат обов'язково приверне вашу родину до кухні. Насолоджуйтесь листковим пирогом «Равлик» з м'ясним фаршем із чашкою чаю або улюбленим напоєм.
Читайте також:
Від нього неможливо відірватися: рецепт відривного дріжджового пирога з сиром та сосисками
І як від нього можна відмовитись? Рецепт шикарного пирога з лаваша з куркою та сиром
Під нього можна випити літр чаю: рецепт шикарного польського яблучного пирога з корицею
