Продукти:
- Філе оселедця слабосолона - 200 г;
- картопля 3 штуки;
- морква 1 шт;
- буряк 1 шт;
- Хліб чорний – 1 прим.;
- Часник – 3 зубчики;
- Майонез – 50 г;
- Масло рослинне;
- Зелена цибуля;
- сіль за смаком.
Насамперед для цієї закуски потрібно відварити овочі до готовності. Після варіння їх необхідно остудити та очистити.
важливо!
- Картопля готується швидше, ніж морквина та буряк, тому овочі повинні варитися різний час. Найвірніший спосіб перевірити овочі на готовність – це проткнути їх ножем – він повинен без зусиль виходити назад, тоді овочі можна вважати повністю готовими.
Щоб приготувати грінки, потрібно взяти чорний або бородинський хліб та нарізати його скибочками. Зрізаємо у кожної скибочки з усіх боків скоринки, а саму м'якоть нарізаємо на невеликі порційні шматочки.
У сковороду наливаємо трохи олії. Розігріваємо його. Обсмажуємо грінки на сковороді з олією по кілька хвилин з кожного боку, до утворення золотистої скоринки.
Філе оселедця потрібно промакнути серветкою від зайвої олії та нарізати на порційні шматочки такого розміру, щоб вони добре виглядали зверху грінок.
Зеленського немає, зате є путін: природжені лідери за знаком Зодіаку
Блекаут у Києві: що буде з життям у столиці взимку і кому точно не відключать світло
З 1 жовтня все кардинально зміниться: стосується всіх, хто користується банківськими картками
Без проблем можна з'їсти відразу 4 штуки: рецепт соковитих м'ясних котлет із пшоном по-єврейськи
Охолоджені та очищені овочі натираємо у тарілку на великій тертці. Перекладаємо їх у глибоку миску. Пропускаємо до неї 3 зубчики часнику через прес для часнику. Додаємо трохи солі та заправляємо суміш майонезом.
На обсмажену грінку викладаємо по 1 ч.л. з гіркою начинкою. Зверху поміщаємо по одному шматочку оселедця.
Готові закуски викладаємо на блюдо для сервірування та прикрашаємо кільцями зеленої цибулі.
Читайте також:
Олія, фарш, курка та ковбаса: АТБ здивував цінами перед Великоднем
Ситний і швидкий сніданок: рецепт ніжних оладок з ковбасою та сиром усередині
Він просто тане в роті: рецепт заливного пирога з сардинами та рисом
Тепер кабанчика в селі заводити не треба: вчені вигадали, як вирощувати сало