Варені яйця у гірчичному соусі (Senfeier) – важлива частина класичної кухні Німеччини. Ця страва добре поєднується з відвареною картоплею, пюре або рисом — і це чудовий вибір для вегетаріанців.

Інгредієнти:

  • цибуля 1 штука;
  • вершкове масло|мастило| 2 ст. ложки;
  • борошно пшеничне 3 ст. ложки;
  • овочевий бульйон 200-250 мл;
  • вершки 200-250 мл;
  • дижонська гірчиця 1½ ст. ложки;
  • сіль за смаком;
  • варені яйця 5-6 штук;
  • зелень за смаком

Цибулю потрібно нарізати дрібними шматочками.

У сковороді розігріваємо олію на середньому вогні і на ній цибулю потрібно злегка підрум'янити.

Посипаємо борошном і перемішуємо.

Далі потрібно повільно влити теплий бульйон із вершками, продовжуючи помішувати. Додайте|добавляйте| гірчицю з сіллю|соль| і ще раз розмішайте.

Популярні новини зараз

У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки

Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом

"Мімоза" на столі більше не з'явиться: рецепт салату "Маркіза", який давно замінив радянську класику

Віра Брежнєва одразу після потяга несподівано опинилася у Києві: українці шоковані

Показати ще

Після закипання викладаємо в соус яйця, що розрізають на половинки. Готувати потрібно 1-2 хвилини.

За традицією яйця в гірчичному соусі завжди подають з відвареною картоплею без додавання олії.

Читайте також:

Так робили гуцули: рецепт весняного салату з редискою та сиром

Ніжніше не буває: рецепт фаршированих яєць із крабовими паличками

Захочеться облизати тарілку: рецепт курячого філе під шубою з сиру та овочів