Пишне повітряне тісто на молоці та соковита начинка з фаршу з цибулею – справді ідеальне поєднання.
Інгредієнти для тесту:
- вода 100 мл;
- молоко 200 мл;
- сухі дріжджі 1 ч. ложка;
- цукру 1 ч.л. ложка;
- яйце 1 штука;
- соль 1 ч. ложка;
- борошно 450-500 г;
- олія 2 ст. ложки + для смаження.
важливо!
- Для біляшів потрібно готувати безопарне дріжджове тісто. Справа в тому, що дріжджове тісто, приготовлене опарним методом, більш пишне та пористе. Якщо використовувати його для смаження, то в пори заходитиме багато олії, і біляші вийдуть дуже жирними.
Інгредієнти для начинки:
- яловичина 500-600 г;
- цибуля 2 штуки;
- соль ½ ч. ложки;
- перець чорний мелений на смак.
Отже, для приготування тіста, воду та молоко змішуємо з дріжджами та цукром. Додаємо яйце, трохи збите з сіллю, і перемішуємо ще раз.
важливо!
- рідини мають бути теплими, але не гарячими. Якщо холодне молоко розвести доведеною водою до кипіння, то вийде ідеальна температура для введення дріжджів;
- якщо взяти тільки молоко, то біляші на сковороді будуть пригоряти і вбирати в себе велику кількість олії, а якщо візьмемо тільки воду, то біляші вийдуть блідими та прісними.
Далі всипте борошно, що просіює, і замішуємо тісто. Коли воно збереться в кулю, потрібно додати олію та вимішувати ще кілька хвилин.
Залишаємо тісто в мисці накритим у теплому місці без протягів на 1 годину.
Тим часом пропускаємо м'ясо та цибулю через м'ясорубку. Для начинки можна взяти яловичину, яловичину та свинину або яловичину та курку.
Популярні новини зараз
Показати ще
Як уникнути гниття кабачків на грядці: 5 помилок, які роблять майже всі городники
5 "злих" сусідів для капусти: ці рослини можуть позбавити вас урожаю
Не сій на біду: два дні у квітні, коли навіть кактус не зійде
Як виростити смородину з ягодами розміром із вишню: зробіть це до 25 квітня
Додаємо сіль із перцем і добре перемішуємо.
важливо!
- Щоб перевірити фарш на сіль і перець, скачайте маленьку кульку, обсмажте та спробуйте.
Тісто потрібно дістати з миски та розділити на 10–12 приблизно однакових частин.
У центр кожного коржика кладемо начинку. Піднімаючи краї до центру, тісто потрібно заліпити, залишивши невеликий отвір у середині. Акуратно приплюсніть.
У сковороді розігріваємо олію на середньому вогні. Викладаємо біляші отворами вниз і обсмажуємо до рум'яності з обох боків.
Готові біляші потрібно викласти на паперові рушники, щоб забрати надлишки жиру.
Читайте також: