Пишне повітряне тісто на молоці та соковита начинка з фаршу з цибулею – справді ідеальне поєднання.
Інгредієнти для тесту:
- вода 100 мл;
- молоко 200 мл;
- сухі дріжджі 1 ч. ложка;
- цукру 1 ч.л. ложка;
- яйце 1 штука;
- соль 1 ч. ложка;
- борошно 450-500 г;
- олія 2 ст. ложки + для смаження.
важливо!
- Для біляшів потрібно готувати безопарне дріжджове тісто. Справа в тому, що дріжджове тісто, приготовлене опарним методом, більш пишне та пористе. Якщо використовувати його для смаження, то в пори заходитиме багато олії, і біляші вийдуть дуже жирними.
Інгредієнти для начинки:
- яловичина 500-600 г;
- цибуля 2 штуки;
- соль ½ ч. ложки;
- перець чорний мелений на смак.
Отже, для приготування тіста, воду та молоко змішуємо з дріжджами та цукром. Додаємо яйце, трохи збите з сіллю, і перемішуємо ще раз.
важливо!
- рідини мають бути теплими, але не гарячими. Якщо холодне молоко розвести доведеною водою до кипіння, то вийде ідеальна температура для введення дріжджів;
- якщо взяти тільки молоко, то біляші на сковороді будуть пригоряти і вбирати в себе велику кількість олії, а якщо візьмемо тільки воду, то біляші вийдуть блідими та прісними.
Далі всипте борошно, що просіює, і замішуємо тісто. Коли воно збереться в кулю, потрібно додати олію та вимішувати ще кілька хвилин.
Залишаємо тісто в мисці накритим у теплому місці без протягів на 1 годину.
Тим часом пропускаємо м'ясо та цибулю через м'ясорубку. Для начинки можна взяти яловичину, яловичину та свинину або яловичину та курку.
Популярні новини зараз
Показати ще
У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки
Доплати до пенсії: які види соціальної допомоги отримають пенсіонери
Віра Брежнєва одразу після потяга несподівано опинилася у Києві: українці шоковані
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
Додаємо сіль із перцем і добре перемішуємо.
важливо!
- Щоб перевірити фарш на сіль і перець, скачайте маленьку кульку, обсмажте та спробуйте.
Тісто потрібно дістати з миски та розділити на 10–12 приблизно однакових частин.
У центр кожного коржика кладемо начинку. Піднімаючи краї до центру, тісто потрібно заліпити, залишивши невеликий отвір у середині. Акуратно приплюсніть.
У сковороді розігріваємо олію на середньому вогні. Викладаємо біляші отворами вниз і обсмажуємо до рум'яності з обох боків.
Готові біляші потрібно викласти на паперові рушники, щоб забрати надлишки жиру.
Читайте також: