Якщо потрібно прилаштувати картопляне пюре, що залишилося від вечері, то сирники з картопляним пюре - відмінний вихід із ситуації. До того ж несолодкі сирники із задоволенням їдять чоловіки, тоді як від солодких часто відмовляються. Такі сирники не тільки смачні, але й ситні та незвичайні.

Продукти (на 8 порцій):

  • кисломолочний сир (жирністю 9%) – 300 г;
  • картопля – 300 г (в очищеному вигляді);
  • борошно – 60 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • олія рослинна - 50 мл;
  • цукор - 1 ч.л. ложка;
  • сіль за смаком.

Кисломолочний сир потрібно перекласти в миску і виделкою розбити великі грудочки, щоб вийшла однорідна маса.

До кисломолочного сиру потрібно додати картопляне пюре, воно не повинно бути рідким.

Перемішуємо до однорідності.

У сирно-картопляну основу далі потрібно вбити яйце, додати борошно (30 г), цукор та 1 щіпку солі.

Перемішуємо до однорідності.

Популярні новини зараз

У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки

Доплати до пенсії: які види соціальної допомоги отримають пенсіонери

Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі

Віра Брежнєва одразу після потяга несподівано опинилася у Києві: українці шоковані

Показати ще

Вологими руками формуємо з сирно-картопляного тіста круглі плескаті коржі і пануємо їх у борошні (30 г). Приблизно виходить 8 сирників вагою 80-90 р.

Розігріваємо сковороду з олією (50 мл) і обсмажуємо картопляні сирники на середньому вогні по 4-5 хвилин з кожного боку, до золотистої скоринки.

Для подачі сирників можна підготувати незвичайну заправку. Для цього цибулю потрібно очистити і нарізати кубиками, а потім обсмажити на олії (30 мл) до золотистого кольору.

Обсмажену цибулю викладають на сирники і окремо подають сметана.

Читайте також:

Просто божественно: рецепт намазки для бутербродів із насіння, гірчиці та зелені

Його навіть не потрібно випікати: рецепт швидкого бананового пирога від Євгена Клопотенка

Ідеально під чарочку: рецепт апетитних бутербродів з плавленим сирком, ківі та часником