Представляємо вам простий і смачний рецепт картоплі, запеченої в кефірі з додаванням сиру. Ця страва прикрасить будь-який стіл і порадує вашу родину та гостей своїм неповторним смаком та апетитним виглядом.
З докладним рецептом картоплі, запеченої у кефірі із сиром, можна ознайомитись у нашому матеріалі.
Для приготування картоплі, запеченої в кефірі з сиром, нам знадобиться:
Картопля - 700 г Кефір - 350 мл Сир твердий - 100 мл Цибуля ріпчаста - 60 г Часник - 2 зубчики Сіль - 0,5 ч. ложки (за смаком) Перець чорний мелений - 0,25 ч. ложки
Спосіб приготування картоплі, запеченої у кефірі із сиром:
Відключення світла будуть довше: Укренерго терміново вводить жорсткі графіки – вже з сьогодні
Полуницю не потрібно вкривати чим завгодно: секрети, які допоможуть відлякати гризунів узимку
Стосується всіх, у кого стоїть газова колонка або котел: більше ніяких "жартів", інакше будуть проблеми
Яйця, гречка, хліб, а тепер і молочка: ціни у супермаркетах продовжують підніматися
Підготуйте свіжу картоплю, очистіть її і наріжте невеликими часточками. Викладіть готові часточки у форму для запікання.
Очистіть цибулю, дрібно наріжте і розподіліть її поверх картоплі, створюючи рівномірний шар.
У мисці змішайте смачний кефір із додаванням часнику, який потрібно попередньо подрібнити. Додайте сіль і чорний перець на свій смак і перемішайте.
Залийте картоплю соусом кефіру, перемішайте і розрівняйте.
Поставте форму в розігріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин до готовності. Час визначення залежить від сорту картоплі та особливостей вашої духовки.
Через деякий час витягніть форму з духовки і посипте картопля натертою на середній тертці сиром.
Поверніть форму в духовку на 10-15 хвилин, поки сир не розплавиться і не утвориться апетитна рум'яна скоринка.
Таким простим та швидким способом, використовуючи лише кілька інгредієнтів, ви отримали неймовірно смачну страву. Картопля, запечена в кефірі з сиром, готова і чекає, щоб зайняти своє місце на вашому столі!
Читайте також: