Будь-яка страва є смачною, якщо вона приготовлена з любов'ю та використання якісних продуктів. Однією з улюблених домашніх страв багатьох сімей - рубані курячі котлети. Це чудовий і ніжний варіант страви для обіду або вечері, яка подарує відчуття тепла та домашнього затишку.
Докладніше про те, як приготувати рубані курячі котлети в томатно-сметанному соусі, читайте у нашому матеріалі.
Для приготування рубаних курячих котлет у томатно-сметанному соусі нам знадобиться:
Куряче філе – 350 г Картопля – 300 г (вага в очищеному вигляді) Цибуля ріпчаста – 50 г Яйце – 1 шт. Томатний сік – 150 мл Сметана - 50 гр Борошно - 1 ч. ложка без гірки Сіль за смаком Олія - 30 мл (2 ст. ложки)Спосіб приготування рубаних курячих котлет у томатно-сметанному соусі:
Для приготування курячих котлеток з картоплею в томатно-сметанному соусі, необхідно нарізати м'ясо на невеликі кубики, а цибулю - дрібними кубиками. Картопля очистити та натерти на великій тертці. Далі всю масу необхідно перемішати з яйцем, сіллю і меленим перцем.
Нагріти сковороду та на дно встановити круглу форму. Викладати в кільце частину маси, після чого притискати поверхню ложкою і через 30-40 секунд знімати кільце. Таким чином формувати котлети з маси, що залишилася.
Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг
Відключення світла завтра, 22 листопада: Укренерго озвучив графіки – заряджайте павербанки та ліхтарики
Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом
Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання
Обсмажувати котлетки з усіх боків на середньому вогні, поки вони не набудуть золотистого кольору.
Для соусу додати|добавляти| муку|борошно| в сметану і перемішати до однорідності. Заливаємо томатний сік у глибокий посуд і додаємо до нього суміш сметани з борошном. Все ретельно перемішуємо, щоб не залишилося грудочок. Томатно-зметаний соус, що вийшов, легко і швидко готовий до використання.
Якщо всі котлетки не розміщуються на сковороді, їх слід перекласти на велику сковороду і залити томатно-сметанным соусом. Далі потрібно гасити котлетки під кришкою на невеликому вогні в соусі приблизно 15-20 хвилин, поки вони не стануть м'якими та ароматними.
Курячі котлетки з картоплею у томатно-сметанному соусі готові та неймовірно смачні.
Читайте також:
Ідеально під чарочку: рецепт швидкої польської закуски з яйцем та хріном
Захочеться з'їсти кілька порцій: рецепт закуски, яка називається "Чоловіча". Це смакота
Ідеально до келиха пива: рецепт швидких картопляних паличок із сиром