Літній сезон вже на порозі, а отже, настав час готувати домашні напої - як алкогольні, так і безалкогольні. І, очевидно, лідером більшості людей є квас.

Докладніше про те, як приготувати напій за рецептом домашнього білого квасоля лимонного читайте в нашому матеріалі.

Для приготування напою за рецептом домашнього білого лимонного квасу нам знадобиться:

  • Лимони – 3 штуки
  • Цукор – 1 склянка
  • Сухі дріжджі (або свіжі, 10-15 г)
  • Вода - 4 л

Спосіб приготування напою за рецептом домашнього білого лимонного квасу:

Для приготування напою за рецептом домашнього білого лимонного квасу необхідно спочатку обшпарити лимони окропом, щоб видалити гіркоту. Потім натріть цедру з лимонів і вичавте з них сік.

Далі, в банку або глечик насипте цукор і сухі дріжджі (або свіжі, якщо є). Викладіть лимонну цедру та влийте сік, потім додайте теплу відфільтровану або кип'ячену воду. Температура води для приготування напою за рецептом домашнього білого лимонного квасу має перевищувати 25-30 градусів.

Популярні новини зараз

У вас щелепа обвисне: за якою ціною в Україні почали продавати молоду черешню

Забирають прямо з машини: автомобілістів попередили про "дорожню мобілізацію" на трасах

Путін на це не очікував: ударів по Росії буде набагато більше, що відомо

Як приготувати лимонну воду для орхідеї, щоб вона постійно цвіла

Показати ще

Акуратно перемішайте всі інгредієнти та накрийте чистою тканиною. Залишіть суміш при кімнатній температурі на 2 години, щоб дріжджі активізувалися і напій за рецептом домашнього білого квасоля лимонного вийшов смачним і правильним.

Після цього процідіть готовий домашній білий лимонний квас через ситечко або через подвійний шар марлі. Потім перелийте напій за рецептом домашнього білого квасоля лимонного в пляшку і помістіть в холодильник на 1 годину.

Охолоджений домашній білий лимонний квас готовий до вживання. Розлийте його у склянки та насолоджуйтесь ідеальним смаком домашнього білого лимонного квасу.

Важливо пам'ятати, що домашній білий лимонний квас - це напій, що блукає, тому рекомендується випити його протягом доби після приготування. Також варто враховувати, що кількість цукру в домашньому білому квасолі лимонному можна регулювати в залежності від переваг.

Читайте також:

Ой, несіть мені добавку: рецепт старовинної єврейської закуски з печінки та філе оселедця

Згадаймо смак дитинства: рецепт домашніх картопляних пиріжків з начинкою з фаршу та моркви

Сусіди збігуться на цей запах: рецепт соковитого заливного пирога з яйцем та зеленою цибулею на кефірі