Якщо у вас не вистачає часу на якісь довгі рецепти, ми вам запропонуємо чудову страву – фарш у лаваші по-прованськи. Ситно, апетитно та дуже швидко.

Отже, що нам знадобиться для приготування фаршу в лаваші по-прованськи:

1 цибулина, дрібно нарізана

2 зубчики часнику, подрібнені

1 морква, натерта на великій тертці

1 червоний перець, нарізаний півкільцями

Популярні новини зараз

Польща зібралася перекрити кордон із Україною

Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис

У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів

Грошей потребувати не будете: знаки Зодіаку, яких Зелена Змі в 2025 році обдарує багатством

Показати ще

2 столові ложки оливкової олії

1 чайна ложка меленого чебрецю

1 чайна ложка меленої паприки

Сіль та свіжомелений чорний перець за смаком

Процес приготування фаршу в лаваші по-прованськи:

Розігрійте духовку до 200 градусів, щоб фарш у лаваші по-прованськи вийшов вдало.

У великій сковороді нагрійте оливкову олію на середньому вогні. Додайте нарізану цибулину та часник, обсмажте їх до м'якості та легкого золотистого відтінку.

Додайте фарш у сковороду і готуйте, помішуючи, до повного прожарювання та роздроблення грудок. Приправте фарш прованськими травами, сіллю та перцем до смаку. Перемішайте, щоб усі інгредієнти рівномірно змішалися та просмажилися. Це головна вимога рецепту фаршу в лаваші по-прованськи.

Вмішайте в сковороду нарізані помідори та готуйте ще близько 5 хвилин, поки вони не стануть м'якими і почнуть виділяти сік.

Візьміть лаваш і розкладіть на ній фарш рівномірним шаром, залишивши невелику вільну облямівку по краях.

Поступово розподіліть півкола огірка та смужки червоного перцю по всій поверхні фаршу.

Акуратно поверніть лаваш у рулет, починаючи з одного краю. Потім акуратно перекладіть рулет на деко для запікання, щоб край, що з'єднується, виявився знизу. Саме так виглядатиме страва "фарш у лаваші по-прованськи".

Поставте лист у розігріту духовку і готуйте близько 15-20 хвилин, або поки лаваш не стане хрустким і золотистим.

Після приготування фарш у лаваші по-прованськи готовий до подачі. Остудіть трохи, потім наріжте на порційні шматочки та подавайте як гарячу страву.

Приємного апетиту!

Читайте також:

Ви зіпсуєте весь урожай помідорів: названо шість помилок, які повторюють мільйони людей

Захочеться з'їсти відразу 5 штук: рецепт млинців з крабовими паличками та сиром

Лікарі були безсилі: не стало зірки фільмів "Зоряні війни" та "Король Артур"