Звичайною гречкою, навіть з підливою, ви навряд чи когось здивуєте. А що, якщо ви спробуєте здивувати домашніх рецептом ситної запіканки з гречки, сиру та зелені? Ця страва розлітається за лічені хвилини – вже перевірено.

Отже, що нам знадобиться для приготування запіканки з гречки, рису та зелені:

1 чашка гречки

2 чашки води

200 г твердого сиру (наприклад, чеддер або гауда), натертого. М'які сорти для запіканки з гречки, сиру та зелені не підійдуть.

1/2 чашки дрібно нарізаної зелені (петрушка, кріп, базилік або будь-яка інша зелень до смаку)

Популярні новини зараз

Лимон для схуднення не вранці, а перед сном: як правильно вживати, щоб кілограми танули

Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис

Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить

Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."

Показати ще

3 яйця

1/2 чашки молока

Сіль та перець за смаком

Процес приготування запіканки з гречки, сиру та зелені:

Промийте гречку у холодній воді. Це допоможе видалити гіркоту і зробити запіканку з гречки, сиру та зелені ніжнішою.

У каструлі змішайте гречку з водою та поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь, накрийте кришкою і варіть близько 15-20 хвилин, поки гречка не стане м'якою і вода вбереться повністю. Періодично помішуйте, щоб запіканка з гречки, сиру та зелені вийшла ніжною.

Попередньо розігрійте духовку до 180 градусів Цельсія – саме така температура потрібна для приготування нашої запіканки з гречки, сиру та зелені.

У великій мисці змішайте гречку зварену, натертий сир і дрібно нарізану зелень. Посоліть і поперчіть до смаку.

В іншій мисці збийте яйця та молоко до однорідної суміші. Додайте сіль та перець за смаком.

Змішайте яєчну суміш із гречкою, сиром та зеленню. Добре перемішайте усі інгредієнти.

Викладіть суміш у запіканку або деко, змащене маслом або покрите пергаментним папером.

Поставте запіканку в духовку і готуйте близько 30-35 хвилин, поки верх не стане золотистим і запіканка не пропечеться.

Коли запіканка готова, залиште трохи охолонути, потім наріжте на порції і подавайте.

Смачного!

Читайте також:

Зачепить мільйони українців: змінюються терміни виплати пенсій. Будьте готові

Краще зробити запаси, щоб потім не шкодувати: в Україні дорожчатиме цибуля

Дорожче за червону ікру: які зараз ціни на черешню. Тепер цю ягоду дозволить собі не кожен