Звичайною гречкою, навіть з підливою, ви навряд чи когось здивуєте. А що, якщо ви спробуєте здивувати домашніх рецептом ситної запіканки з гречки, сиру та зелені? Ця страва розлітається за лічені хвилини – вже перевірено.
Отже, що нам знадобиться для приготування запіканки з гречки, рису та зелені:
1 чашка гречки
2 чашки води
200 г твердого сиру (наприклад, чеддер або гауда), натертого. М'які сорти для запіканки з гречки, сиру та зелені не підійдуть.
1/2 чашки дрібно нарізаної зелені (петрушка, кріп, базилік або будь-яка інша зелень до смаку)
Лимон для схуднення не вранці, а перед сном: як правильно вживати, щоб кілограми танули
Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис
Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
3 яйця
1/2 чашки молока
Сіль та перець за смаком
Процес приготування запіканки з гречки, сиру та зелені:
Промийте гречку у холодній воді. Це допоможе видалити гіркоту і зробити запіканку з гречки, сиру та зелені ніжнішою.
У каструлі змішайте гречку з водою та поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь, накрийте кришкою і варіть близько 15-20 хвилин, поки гречка не стане м'якою і вода вбереться повністю. Періодично помішуйте, щоб запіканка з гречки, сиру та зелені вийшла ніжною.
Попередньо розігрійте духовку до 180 градусів Цельсія – саме така температура потрібна для приготування нашої запіканки з гречки, сиру та зелені.
У великій мисці змішайте гречку зварену, натертий сир і дрібно нарізану зелень. Посоліть і поперчіть до смаку.
В іншій мисці збийте яйця та молоко до однорідної суміші. Додайте сіль та перець за смаком.
Змішайте яєчну суміш із гречкою, сиром та зеленню. Добре перемішайте усі інгредієнти.
Викладіть суміш у запіканку або деко, змащене маслом або покрите пергаментним папером.
Поставте запіканку в духовку і готуйте близько 30-35 хвилин, поки верх не стане золотистим і запіканка не пропечеться.
Коли запіканка готова, залиште трохи охолонути, потім наріжте на порції і подавайте.
Смачного!
Читайте також:
Зачепить мільйони українців: змінюються терміни виплати пенсій. Будьте готові
Краще зробити запаси, щоб потім не шкодувати: в Україні дорожчатиме цибуля
Дорожче за червону ікру: які зараз ціни на черешню. Тепер цю ягоду дозволить собі не кожен