Домашній компот із кабачків з ароматом ананасу – смачний та оригінальний напій, який можна легко приготувати навіть у домашніх умовах.
Докладніше про те, як приготувати напій за простим рецептом освіжаючого компоту з кабачків, читайте у нашому матеріалі.
Для приготування напою за простим рецептом освіжаючого компоту з кабачків нам знадобиться:
Спосіб приготування напою за простим рецептом освіжаючого компоту з кабачків:
Компот робиться досить швидко і попередня підготовка допоможе прискорити цей процес. Окремо треба сказати про кабачки. Найкраще для компоту з кабачків підійдуть молоді кабачки, які мають ніжну, але щільну м'якоть і не мають шкірки, що огрубіла. Кабачки, що мають псування та подряпини, можуть вплинути на термін зберігання готового компоту і не нагадуватимуть справжні ананаси.
У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів
Грошей потребувати не будете: знаки Зодіаку, яких Зелена Змі в 2025 році обдарує багатством
У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки
Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни
- Насамперед підготуйте банки. Для цієї кількості знадобиться одна банка 0,7 мілілітрів. Ретельно помийте її з харчовою содою і добре промийте. Потім зробіть стерилізацію банки і кришки будь-яким зручним для вас способом.
- Дрібно наріжте кабачок на кільця і видаліть серединку з насінням, щоб надати кружальця кабачка подібність ананасових кілець.
- Складіть кільця кабачка в каструлю і залийте водою. Проварити при слабкому кипінні протягом 5 хвилин. Не робіть цей процес на сильному вогні, оскільки кабачки можуть перетравитись і стати як каша.
- Зніміть каструлю з вогню і обережно злийте відвар, щоб не пом'яти кабачки. Відразу покладіть кабачки в гарячі банки, але не намагайтеся запхати їх занадто багато, вони повинні вільно плавати в соку.
- Додайте ванілін та лимонну кислоту на кінчику ножа. Їх можна взяти зовсім небагато, щоб не перебити смак кабачків і не зробити компот надто кислим.
- Додайте цукор у банку. Можна використовувати будь-який вид цукру, проте тростинний цукор надасть колечкам кабачків карамельну нотку.
- У каструлі доведіть ананасовий сік до кипіння і залийте цим соком кабачки до самого верху. Закрийте банки кришками і переверніть їх догори дном. Поставте на рушник або дерев'яну дошку і укутайте щось тепле до повного охолодження компоту.
- Перенесіть готовий компот із кабачків на зиму в прохолодне місце не менше ніж на місяць, щоб кабачки набули смаку ананасів.
Виконуйте ці інструкції, і ви приготуєте домашній компот з кабачків з ароматом ананаса, який обов'язково сподобається всім вашим домашнім та гостям. Також, слід звернути увагу, що компот із кабачків – це не лише смачно, а й корисно для здоров'я.
Кабачки багаті цінними вітамінами та мінералами, а також містять у собі багато білка, вуглеводів та клітковини. І кабачковий компот стане чудовим варіантом напою для всіх, хто стежить за своїм здоров'ям.
Для того, щоб ваш компот з кабачків вийшов ідеальним, пам'ятайте про те, що не варто робити його солодким або кислим. Ретельно дотримуйтесь всіх рецептурних пропорцій, і не бійтеся експериментувати з додаванням різних спецій і приправ у ваш компот з кабачків.
Читайте також:
Швидка закуска, яка вас здивує: рецепт паштету з насіння, гірчиці та паприки із зеленню
Недаремно його називають "Зворушливий": рецепт салату з курячих стегенець і крабових паличок
Чоловіки з'їдають відразу по дві порції: рецепт запіканки з гречки, сиру та зелені