Для тесту: Борошно - 400 г Цукор – 1 ст. ложка Соль - 1/2 ч. ложки Яйце - 1 шт. Дріжджі пресовані - 6 г або дріжджі сухі - 1 неповна ч. ложка Молоко - 100 мл Вода - 100 мл Олія вершкове - 30 г * Для начинки та прикраси: Сир твердий – 50-70 г Майонез - за смаком Цибуля зелена - за смаком Помідори чері 3-4 шт. Олія вершкове - 20 г Жовток – 1 шт. Молоко - 1 ст. ложка

Щоб тісто для сирних булочок з помідорами та зеленою цибулею вийшло "на славу" є кілька секретів:

  • вершкове масло має бути м'яким;
  • молоко та воду беремо в рівних кількостях;
  • молоко підігріваємо до 37-40 градусів.
Насамперед активуємо дріжджі: у борошні робимо поглиблення, в яке вливаємо тепле молоко, всипаємо цукор і дріжджі, подрібнивши їх пальцями. Перемішуємо молоко з цукром та дріжджами. Даємо опарі постояти хвилин 10-15.

Коли дріжджі запрацюють, додаємо сіль, воду та яйце. Замішуємо м'яке тісто.

Вершкове масло вводимо останнім, щоб плівка, що утворилася, не давала тесту сильно завітрюватися і по максимуму утримувала газ, що виділяється при роботі дріжджів (тісто буде м'яким і пористим).

Накриваємо миску з тістом плівкою та залишаємо в теплому місці на годину. Тісто має добре підвестися.

Підготуємо все для прикраси та начинки булочок.

Зелену цибулю дрібно нарізаємо.

Готове тісто злегка обминаємо, ділимо на 12 рівних частин (у мене по 55 г) та округляємо. Даємо колобкам тіста постояти на столі під плівкою 10 хвилин, нехай відпочнуть.
Після чого розкочуємо колобки в невеликі коржики.

Популярні новини зараз

Польща зібралася перекрити кордон із Україною

Огірки будуть ніжними та смачними: як молоко допоможе отримати ідеальний урожай

Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом

Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі

Показати ще

Вершкове масло розтоплюємо.
Сир натираємо на великій тертці.
Центр кожної заготовки-коржика змащуємо розтопленим вершковим маслом і викладаємо трохи натертого сиру.

Щільно загортаємо тісто з сиром у рулетик, який я відправляю до паперових капсул для випічки (можна їх не використовувати, але з ними зручніше).

Викладаємо булочки на лист. Даємо булочкам добре відстоятись (у духовці з включеною лампочкою та чашкою окропу) хвилин 20.

Після чого дістаємо деко з булочками з духовки і розігріємо духовку до 180 градусів.

Змішуємо жовток із молоком і змащуємо поверхню булочок.

Поливаємо булочки майонезом, роблячи зигзагоподібний візерунок.

Помідори чері нарізаємо кружальцями.
Зверху на булочки викладаємо по 3-4 кружечки помідорів і посипаємо зеленою цибулею.

Духовка розігріта, залишається посипати булочки залишками сиру та відправити випікатися.

Випікаємо сирні булочки за 180 градусів хвилин 20.

Тісто м'яке та дуже смачне, сир підсмажився і утворив хрустку скоринку.

Читайте також:

Швидка закуска, яка вас здивує: рецепт паштету з насіння, гірчиці та паприки із зеленню

Недаремно його називають "Зворушливий": рецепт салату з курячих стегенець і крабових паличок

Чоловіки з'їдають відразу по дві порції: рецепт запіканки з гречки, сиру та зелені