З приготуванням голубців з м'ясом і домашньою локшиною і за часом, і за кількістю операцій доведеться повозитися, але повірте, результат того вартий!

Насамперед із усіх складових потрібно замісити тісто на локшину.

Для цього знадобиться:

  • яйце 1 штука;
  • борошно 0,5 склянки;
  • вода 1 ст.ложка;
  • сіль за смаком.

Приготовлене тісто потрібно тонко розкачати. Коли тісто трохи підсохне – нарізаємо локшину. Висушену локшину можна зберігати в закритій банці.

Відваримо локшину в підсоленому окропі і відкинемо на друшляк.

Якщо немає часу або не хочеться поратися з локшиною – можна взяти пачку готової яєчної локшини та відварити потрібну кількість.

Популярні новини зараз

Долар шокує українців? Чи злетить курс до 42 гривень вже цього місяця, прогноз курсу валют

Маленький фанат поставив у глухий кут Олю Полякову: згадав її російські пісні прямо на сцені

Готівковий детокс: які монети у 2025 році перетворяться на металобрухт, а які принесуть гроші

Бодікамера чи догана: що чекає на працівників ТЦК за порушення нових правил

Показати ще

Продукти на голубці:

  • капуста – 2 невеликі голівки;
  • фарш змішаний – 500 г;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • перець болгарський червоний – 1 шт.;
  • зелена цибуля – 2-3 шт.;
  • зелень петрушки та кропу;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений за смаком;
  • будь-який жир – 2 ст. ложки;
  • вершкове масло чи маргарин – 100 г.

Фарш потрібно посолити та поперчити.

Дрібно нарізаємо перець, зелену цибулю, зелень, цибулю, трьом моркву.

На розігрітому жирі обсмажуємо цибулю, додаємо фарш і смажимо її, помішуючи, до розсипчастості. Потім додаємо моркву, перець, а також зелень і гасимо 5 хвилин.

Додамо до фаршу з овочами локшину і добре вимішуємо.

Капустяне листя готуємо як на звичайні голубці. Пропарюємо їх, зрізаємо потовщення. На капустяний лист викладаємо начинку і закручуємо голубець.

Готові голубці викладаємо в глибоке деко, заливаємо гарячим бульйоном або підсоленою водою майже до верху. Зверху розкладаємо шматочки вершкового масла чи маргарину і накриваємо капустяними листочками. Ставимо деко з голубцями в розігріту до 180°С духовку на 1 годину.

Щоб приготувати грибний соус для голубців з м'ясом та домашньою локшиною потрібні такі продукти:

  • гриби білі або печериці – 500 г;
  • масло вершкове – 150 г;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;
  • молоко – 350 мл;
  • мука – 2 ст. ложки;
  • сметана – 4 ст. ложки;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений за смаком;
  • грибна приправа.

Отже, на половині олії обсмажуємо порізану цибулю та додаємо до неї гриби. Солимо, перчимо, додаємо приправу. Погасимо 10 хвилин і додамо сметану. На іншій сковороді на маслі, що залишилася, обсмажимо борошно, додамо молоко і добре розмішаємо, щоб не було грудочок.

З'єднуємо гриби із білим соусом.

Дістаємо лист з голубцями з духовки, прибираємо верхнє листя. Голубці з м'ясом та домашньою локшиною заливаємо грибним соусом і ставимо ще на півгодини у духовку. Деко з голубцями накриваємо кришкою або фольгою.

Читайте також:

Такі так, це насолода: єврейський рецепт картопляного пирога зі смаженою цибулею

Будете клацати як насіння: рецепт крабових паличок, обсмажених у яйці та сухарях

Ситно та з сюрпризом: рецепт пишних млинців з начинкою із сиру та ковбаси