Щоб приготувати закусочний кекс з шинкою, сиром та оливками, знадобляться такі продукти:

  • біле сухе вино – 150 г;
  • яйця великі – 4 шт.;
  • олія оливкова - 150 г;
  • борошно пшеничне – 250 г;
  • сир твердий (в ідеалі Грюйєр) (подрібнений на тертці) – 140 г;
  • шинка (різана дрібними кубиками) – 200 г;
  • оливки зелені (без кісточок) – 140 г;
  • оливки чорні (без кісточок) – 140 г.
Увімкніть духовку для попереднього розігріву до 190 градусів. Жаростійку форму, об'ємом приблизно 900 г застелити пергаментом.

Збити вино з|із| яйцями до однорідного, пінистого стану. Потім поступово ввести оливкову олію та борошно, замісити однорідне тісто. Додати сир, шинку, оливки, посолити і поперчити до смаку, добре перемішати.

Викласти тісто в підготовлену форму, розрівняти верх ложкою. Поставити в розігріту духовку на 55-60 хвилин|мінути|, випікати до золотистого кольору.

Готовий кекс дістати з духовки, дати охолонути за кімнатної температури протягом близько 20-30 хвилин, а потім звільнити виріб від форми.

Читайте також:

Круче будь-яких пирогів: швидкий рецепт фаршированого батона з філе оселедця та яйцями

Популярні новини зараз

У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів

Огірки будуть ніжними та смачними: як молоко допоможе отримати ідеальний урожай

У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки

Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить

Показати ще

Швидше несіть добавку: рецепт простого заливного пирога з рибними консервами та картоплею

Такі раніше продавали бабусі на станціях: рецепт пишних та соковитих домашніх біляшів.

Вся сім'я буде в захваті: рецепт молодої капусти, запеченої в сметані та курячому бульйоні