Настав час консервування овочів та ягід на зиму. І оскільки на дворі червень, настав час готувати заготівлі на зиму з огірків. Сьогодні ми представимо крутий рецепт хрустких огірків у томатному соку.

Докладніше про те, як приготувати заготівлі за рецептом хрустких огірків у томатному соку читайте у нашому матеріалі.

Для приготування заготівлі за рецептом хрустких огірків у томатному соку нам знадобиться:

Спосіб приготування заготовки за рецептом хрустких огірків у томатному соку:

Спочатку для заготівлі за рецептом хрустких огірків у томатному соку необхідно вимити огірки під проточною водою і зрізати кінчики з обох боків. Далі для заготівлі за рецептом хрустких огірків у томатному соку, ви можете нарізати огірки на шматочки або залишити їх цілими.

Популярні новини зараз

Осіннє рівнодення 22 вересня: що заборонено робити сьогодні, а що потрібно обов'язково, щоб змінити своє життя

Їх знанням позаздрять усі мудреці: знаки Зодака, які дають найкращі поради в будь-якій ситуації

Як правильно посадити цибулю на зиму, щоб вона виросла великою, соковитою і солодкою: інструкція для дачників

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Показати ще

Наступним кроком для заготівлі за рецептом хрустких огірків в томатному соку, укладаємо нарізані огірки щільно в чисту банку разом з лавровим листком, запашним горошком і нарізаним на пластинки часником. Якщо ви плануєте використовувати банку для консервації заготівлі за рецептом хрустких огірків у томатному соку, то не забудьте попередньо очистити її за допомогою харчової соди. Потім залийте окропом. Окріп потрібно лити не безпосередньо на скло, а на центральну частину огірків. Банку закриваємо та залишаємо на 15 хвилин. Після закінчення часу злийте воду із заготівлі за рецептом хрустких огірків у томатному соку.

Далі, готуйте маринад для заготівлі за рецептом хрустких огірків у томатному соку. Томатний сік потрібно перелити в невеликий сотейник і довести до кипіння на середньому вогні. Потім додайте сіль, цукор та гострий мелений перець. Як тільки цукор розчиниться, слід зняти маринад з вогню та влити оцет. Ретельно перемішайте маринад для заготівлі за рецептом хрустких огірків у томатному соку.

Стерилізуйте банку десять хвилин після закипання води. Томатний сік також закипить, тому не можна закривати кришку банки на даний етап. Залийте маринадом банку по саму шийку. Залишайте трохи маринаду на підливу.

Потім запустіть процес стерилізації заготівлі за рецептом хрустких огірків у томатному соку: на дно глибокої каструлі покладіть одноразову тканинну серветку або вафельний рушник, зверху поставте банку, прикриту кришкою (але не закриту). Налийте в каструлю холодну воду рівня шийки банки, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння.

Після 15-20 хвилин обережно дістаньте банку, перевірте рівень маринаду і, якщо необхідно, додайте ще трохи солі, перцю, оцту чи цукру. Закрийте кришкою або, якщо у вас банк під закатування, закатайте ключем. Переверніть банку із заготівлею за рецептом хрустких огірків у томатному соку та укутайте її в рушник. Після повного остигання заготівлю за рецептом хрустких огірків у томатному соку можна прибрати на зберігання. Смачного!

Читайте також:

Юшку питимете склянками: рецепт домашнього кролика в грибному соусі

Захочеться їсти ложкою: рецепт ніжного паштету з крабових паличок та сметани

Облизуватимете пальці: рецепт соковитих курячих ніжок, замаринованих у соєвому соусі та кетчупі