Рибу найкраще брати охолоджену - в замороженій міститься набагато менше поживних речовин. Скумбрія - риба досить жирна, і тому корисна, тому вибирайте рибку більшу і жирну. Вона може бути і з головою і вже тривожна, - це не відіграє ніякої ролі. Заздалегідь увімкніть духовку на 180 градусів.

Овочі помийте та почистіть. Намагайтеся зрізати шкірку тонше. Рекомендується нарізати картопля часточками, цибуля пір'ям, а морква кружками.

По краях форми впереміш потрібно викласти овочі, залишивши в центрі місце для риби.

Полийте овочі половиною рослинної олії. Зауважу, що масло може бути будь-яким: від найпростішого соняшникового та кукурудзяного до дорогого оливкового.

Рибу насамперед треба випатрати і видалити обов'язково зябра. Звичайно, ціла риба разом із головою, запечена у формі, виглядатиме дуже красиво. Але така страва незручно їсти, тому голову відрізаємо та нарізаємо тушку на невеликі шматки.

Викладаємо красиво рибку у центр форми.

Популярні новини зараз

Звичка носити лише один навушник може залишити вас без слуху: лікарі налякали прогнозом і наслідками

Гороскоп на листопад-2025: що чекає на кожен знак Зодіаку і чого варто побоюватися, важливі поради всім

6 тисяч - і тебе не чіпають: з Ради зробили гучну заяву про мільярдну корупцію навколо мобілізації і ТЦК

Дві стіни – не панацея: експерт розповів, де ховатися під час обстрілу, якщо укриття далеко

Показати ще

Трохи посоліть. Зараз ви можете додати до страви улюблені приправи та надати йому певного відтінку.

Полийте рибу рослинною олією. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 45 хвилин. Якщо надаєте перевагу більш тушкованому варіанту, то накрийте форму фольгою і готуйте з нею, за 10-15 хвилин до закінчення готування фольгу можна буде прибрати для зарум'янювання.

Читайте також:

В Україну ввезли небезпечний продукт: до нього додано засіб для виведення комах. Що потрібно знати

Українцям починають видавати безкоштовні продукти: як отримати

АТБ порадував українців: можна отримати нову картку знижок. Ціни на продукти вас здивують