У кулінарії багато рецептів приготування м'яса. І часто зустрічаються досить незвичайні рецепти, які здивують розум, уяву та смакові рецептори.
Докладніше про рецепт м'яса, запеченого в картопляній шубі, читайте у нашому матеріалі.
Для приготування страви за рецептом м'яса, запеченого в картопляній шубі, нам знадобиться:
- 500 г фаршу (можна використовувати свинину, яловичину або їх комбінацію)
- 1 середня цибуля
- 1/2 склянки дрібно нарізаної зелені петрушки
- Сіль і перець за смаком
- 7-8 картоплин молодих
- 2 яйця
- ½ склянки натертого сиру
- Олія для смаження цибулі та змащування форми
- Харчова плівка
- Деко для запікання
Спосіб приготування страви за рецептом м'яса, запеченого в картопляній шубі:
Крок 1. Начинка для м'яса, запеченого в картопляній шубі:
- Нарізати цибулю дрібними кубиками та обсмажити на олії до золотистості.
- До цибулі додати фарш та смажити близько 10 хвилин до готовності.
- Наприкінці додати дрібно нарізану петрушку, солити і перчити до смаку, перемішати та остудити.
Посадіть моркву так, і всі сусіди збігуться за порадою: секрет по-справжньому гігантських коренеплодів
Як вибратися з депресії: три простих, але реально працюючих кроки
Розсіл проти неврожаю: навіщо городники все частіше поливають грядки капустяним соком
Рецепт хріну по-українськи: як приготувати закуску для міцного імунітету
Крок 2. Підготовка тіста для м'яса, запеченого в картопляній шубі:
- Натерти картоплю на великій тертці.
- Натерту картоплю ретельно віджати через рушник.
- Сир натерти на великій тертці.
- Змішати терту картоплю з яйцями, половиною тертого сиру, сіллю та перцем до однорідної маси.
Крок 3. Формування картопляних куль для м'яса, запеченого в картопляній шубі:
- Чашку змастити олією і застелити дно та борти харчовою плівкою.
- Викласти в чашку 2 столові ложки картопляного тіста і розподілити ложкою по дну та бокам, щоб утворити кишеню для начинки.
- На дно кишені покласти шматочки сиру, зверху покласти 2 столові ложки начинки, притиснути та додати ще одну ложку картопляного тіста.
- За допомогою харчової плівки створити кулю, щоб начинка залишилася всередині. Розмістити на деку.
- Повторити для решти начинки та картопляного тіста.
Крок 4. Запікання м'яса в картопляній шубі:
- Нагріти духовку до 180-200°С.
- Посипати картопляні кулі натертим сиром, що залишився.
- Запекти 35-40 хвилин до золотистої скоринки.
М'ясо в картопляній шубі готове! Смачного!
Читайте також:
Справжня літня насолода: рецепт фаршированих баклажанів з м'ясом по-китайськи
Корисно, соковито та апетитно: рецепт пельменів з кабачками, які допомагають схуднути
Вся родина буде в захваті: рецепт швидких "ледачих голубців" від Євгена Клопотенка