Цікава властивість є у кабачків – вдало «видозмінюватися».

Кабачки - 2 кг Кріп - 35 г Петрушка - 25 г Часник - 3-4 зубчики Перець мелений (асорті) - 5 г Горіх мускатний - 8 г Сіль (велика, кухонна) – 30 г Цукор - 75 г Олія соняшникова (нерафінована) - 180 мл Кислота лимонна – 10 г

Кабачки для цього рецепту краще брати зеленоплідні, із щільною м'якоттю.

Кабачки потрібно кілька разів промити і нарізати кружальцями. Якщо "серединка" м'яка, видаляємо разом із насінням. Продовжуємо нарізати невеликими шматочками.

Укладаємо кабачки в каструлю з емальованим покриттям.

Промиваємо зелень: кріп, петрушку. Подрібнюємо разом із стеблами, закладаємо в каструлю до кабачків.

Часник дрібно нарізаємо, також додаємо в заготовку.

Популярні новини зараз

Українців шокують шалені штрафи за дім у селі: як не втратити сотні тисяч гривень на своєму будинку

Мовчазний погляд, що змушував червоніти: Арсен Мірзоян розповів, як Ніна Матвієнко "виховувала" його за російську

Допомога із сюрпризом: переселенців змушують повертати гроші державі

Забутий рай для фанатів авто: знайдено закинутий автосалон з машинами на мільйони!

Показати ще
Черга добавок: солі, цукру, асорті з мелених перців, мускатного горіха, лимонної кислоти – все відразу засипаємо в каструлю, заливаючи олією. Перемішуємо.

Маринуємо 4 години, прикривши тарілкою (при кімнатній температурі). Після закінчення зазначеного часу кабачки віддадуть сік, а з добавками вийде запашний маринад.

Перекладаємо заготівлю в банки, попередньо простерилізувавши їх, заливаючи до шийки маринадом.

Ставимо банки в каструлю з теплою водою, закривши попередньо дно тканинною серветкою. Стерилізуємо 10 хв. (Відлік з моменту закипання маринаду).

Виймаємо банки, закочуючи кришкою, перевертаємо дном догори - до остигання. Забираємо у холодне місце для зберігання. Через 5 днів кабачки під грузді будуть готові.

Після двох тижнів витримки з'явиться характерний для маринованих грибів смак.

Читайте також:

Під нього піде не один келих: рецепт ситного "пивного салату", від якого ви не відмовитеся

Шикарно освіжає у спеку: рецепт квасу із городнього салату. Інакше називається "квашений салат"

Чоловіки від нього захоплені: рецепт любовного салату "Нічна коханка". Ніч буде шаленою

Такого ви не куштували: рецепт ситного салату "Спокуса для чоловіка"