Цікава властивість є у кабачків – вдало «видозмінюватися».
Кабачки - 2 кг Кріп - 35 г Петрушка - 25 г Часник - 3-4 зубчики Перець мелений (асорті) - 5 г Горіх мускатний - 8 г Сіль (велика, кухонна) – 30 г Цукор - 75 г Олія соняшникова (нерафінована) - 180 мл Кислота лимонна – 10 гКабачки для цього рецепту краще брати зеленоплідні, із щільною м'якоттю.
Кабачки потрібно кілька разів промити і нарізати кружальцями. Якщо "серединка" м'яка, видаляємо разом із насінням. Продовжуємо нарізати невеликими шматочками.
Укладаємо кабачки в каструлю з емальованим покриттям.
Промиваємо зелень: кріп, петрушку. Подрібнюємо разом із стеблами, закладаємо в каструлю до кабачків.
Часник дрібно нарізаємо, також додаємо в заготовку.
Потягом просто так не виїхати: Укрзалізниця посилила запобіжні заходи
Гороскоп на завтра, 8 червня: Місяць у Скорпіоні вдарить у саме серце – знаки Зодіаку, будьте на чеку
Фрукти та ягоди вашого Зодіаку: що з'їсти цього літа, щоб бути невразливим
Грошова допомога на лікування до 30 тисяч гривень: хто з українців може отримати і як оформити
Маринуємо 4 години, прикривши тарілкою (при кімнатній температурі). Після закінчення зазначеного часу кабачки віддадуть сік, а з добавками вийде запашний маринад.
Перекладаємо заготівлю в банки, попередньо простерилізувавши їх, заливаючи до шийки маринадом.
Ставимо банки в каструлю з теплою водою, закривши попередньо дно тканинною серветкою. Стерилізуємо 10 хв. (Відлік з моменту закипання маринаду).
Після двох тижнів витримки з'явиться характерний для маринованих грибів смак.
Читайте також:
Під нього піде не один келих: рецепт ситного "пивного салату", від якого ви не відмовитеся
Шикарно освіжає у спеку: рецепт квасу із городнього салату. Інакше називається "квашений салат"
Чоловіки від нього захоплені: рецепт любовного салату "Нічна коханка". Ніч буде шаленою
Такого ви не куштували: рецепт ситного салату "Спокуса для чоловіка"