Представляємо вам рецепт пишних та апетитних біляшів з курячим м'ясом, які легко приготувати вдома. На відміну від традиційних біляшів, ці не мають отвори зверху, що робить їх особливо соковитими.

Для приготування тіста вам знадобляться такі продукти:

  • 350 мл теплої води
  • 7 г сухих дріжджів
  • 30 мл олії (2 столові ложки)
  • 560 г борошна
  • 1 чайна ложка солі
  • 25 г цукру

Для начинки вам знадобиться:

  • 450 г курячого філе
  • 150 г цибулі
  • 1 яйце
  • 1 чайна ложка сушеного базиліка
  • 1/3 чайної ложки меленої куркуми
  • 30-45 мл холодної води (2-3 столові ложки)
  • 15 г свіжого кропу
  • сіль за смаком

Також вам знадобиться 100-150 мл олії для смаження.

Давайте перейдемо до покрокового рецепту приготування:

  • Підготуйте усі необхідні продукти.
  • Готуйте опару. У глибоку миску влийте теплу воду. Додайте цукор, сіль та дріжджі. Ретельно перемішайте. Потім додайте 250 г муки, борошна і знову добре перемішайте, щоб вийшла однорідна суміш. Покрийте опару харчовою плівкою та залиште у теплому місці на 15-20 хвилин.
  • Поступово додавайте борошно, що залишилося в опару і почніть замішувати тісто. Коли тісто почне збиратися в грудку, додайте олію (2 столові ложки). Продовжуйте замішувати тісто до однорідної консистенції. Тісто має бути м'яким, еластичним та нелипким.
  • Покрийте тісто плівкою і залиште в теплому місці приблизно на 1 годину для підняття.
  • Поки тісто піднімається, приготуйте начинку. Наріжте філе куряче на середні шматочки. Очистіть цибулю і наріжте її тонкими кільцями. Пропустіть куряче філе та цибулю через м'ясорубку. Додайте в фарш, що вийшов, яйце, сушений базилік, мелену куркуму і сіль. Добре перемішайте. Потім додайте 2-3 столові ложки холодної води, залежно від вологості філе. Фарш має бути середньої густоти, щоб він добре тримав форму і не розлітався. Дрібно наріжте кріп і додайте його до фаршу. Перемішайте, щоб усі інгредієнти рівномірно розподілилися.
  • Коли тісто підніметься, знову перекнедіть. Розділіть тісто на 16 рівних шматочків вагою близько 60 г кожен. Сформуйте з кожного шматочка тіста кульку. Розкотіть кожну кульку в коржик завтовшки близько 7 мм. На кожен коржик викладіть приблизно 1 столову ложку начинки. З'єднайте краї коржика, щоб вийшов мішечок. Переверніть біляш зліпленим краєм вниз і акуратно притисніть рукою, щоб він набув плоскої форми. Повторіть цю операцію з усіма біляшами.
  • Розігрійте сковороду з олією. Олія має покривати біляші наполовину. Викладіть біляші швом униз на сковороду. Обсмажте біляші на середньому вогні приблизно 3 хвилини з кожного боку, поки вони не набудуть золотистого кольору. Перекладіть готові біляші на паперові серветки, щоб видалити зайву олію.

Тепер ваші смачні та ароматні біляші з куркою готові до подачі. Насолоджуйтесь цими смачними ласощами разом із сім'єю та друзями!

Популярні новини зараз

Навіть хімія не потрібна: чим відмити унітаз від потік. Простий лайфхак

Похорон Михалкова: лікарі вже не можуть врятувати улюбленця Путіна. Рідні шукають найкрасивішу труну

Аж вуса смикаються: Лукашенко вже просить зняти з Білорусі санкції, на картоплі не протримаєшся

Так роблять в дорогих ресторанах: як приготувати соковиту курячу грудку. Рецепт

Показати ще

Читайте також:

Справжній шедевр: рецепт ролів з омлету з крабовими паличками та сиром

Перевірте свій багажник: українським автомобілістам почали виписувати несподівані штрафи

Церковне свято 5 липня: постарайтеся до вечора не починати нічого важливого