Незважаючи на те, що кабак не має яскраво вираженого смаку, страви з кабачками користуються великою популярністю. Найчастіше з кабачка готують млинці, оладки, салати, рагу, пасту, напої, рататуй, запіканки та пироги. Також їх маринують, солять, консервують та роблять заготовки на зиму. Але якщо вам хочеться чогось нового та незвичайного, пропонуємо ознайомитися з рнецептом запікання молодих кабачків у вершково-томатному соусі із сиром.

Продукти:

Кабачки - 500 г Часник - 15 г (3 зубчики) Сир твердий - 80 г Вершки жирністю 20% і вище – 100 мл Томатна паста – 40 г (1,5 ст. ложки) Зелень свіжа (петрушка та кріп) - 3-4 гілочки Сіль - 1 ч. ложка (за смаком) Перець чорний мелений - 1/6 год. ложки Коріандр мелений - 1/4 ч. ложки Паприка мелена - 1 ч. ложка Олія - ​​45-60 мл (3-4 ст ложки)


У кабачків відрізаємо краї, ніжну шкірку можна не зрізати. Кабачки нарізаємо кружальцями завтовшки 1 см.

У сковороді розігріваємо олію і викладаємо туди кабачки в один шар.

Обсмажуємо на середньому вогні по 2-3 хвилини з кожного боку до рум'яності.

Обсмажені кабачки викладаємо рядами під нахилом (не щільно) у форму для запікання (розмір – 14х21 см). У такий же спосіб обсмажуємо наступну партію.
Включаємо духовку для розігріву до 200 градусів.

Популярні новини зараз

Тіна Кароль не змогла обійтися без Світлани Лободи на концерті: "Хто така?.. Краще співатиму"

Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис

Огірки будуть ніжними та смачними: як молоко допоможе отримати ідеальний урожай

Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить

Показати ще
Часник очищаємо, зелень крупно нарізаємо.

Часник, зелень, томатну пасту та вершки відправляємо у глибоку миску.

Подрібнюємо все занурювальним блендером до однорідності.

Додаємо сіль, перець, коріандр та паприку. Перемішуємо.

Сир натираємо на великій тертці.

Відправляємо у соус.

Все добре перемішуємо.

Поступово розподіляємо соус поверх кабачків. Трохи струшуємо форму, щоб соус проникнув між кабачками.

Відправляємо заготовку в розігріту до 200 градусів духовку на 10-15 хвилин (орієнтуйтеся на особливості своєї духовки).

Читайте також:

У цю страву закохуються назавжди: рецепт запіканки з молодих кабачків із беконом та сиром

Смакування та насолода: рецепт ситної картопляно-грибної запіканки з вершками

Згадаймо смак дитинства: рецепт ніжної картопляної запіканки з фаршем

Страва для справжніх чоловіків: рецепт запіканки "Лінива дружина" з макаронами та сиром