Вишневий соус дивовижного рубінового кольору нечасто можна знайти на столі. Він цікавий не тільки сам по собі, але й дивовижним чином наголошує на теплому смаку смаженого м'яса, запеченого птаха з хрусткою шкіркою.

Приголомшливий вишневий соус до м'яса можна приготувати і з'їсти відразу або ще заготовити про запас на зиму, оскільки він добре зберігається в квартирній коморі досить тривалий час.

складові

  • вишні свіжі – 1 кг;
  • цукор – 250 г;
  • часник – 3 зубчики;
  • паприка мелена – 1,5 ч. л.;
  • каррі – 1,5 ч. л.;
  • коріандр мелений - 1 ч. л.;
  • перець червоний мелений – 1,5 ч. л.;
  • перець чорний мелений – 1 ч. л.;
  • бальзамічний оцет – 3 ст. л.;
  • гвоздика - 0,5 ч. л.;
  • зміна - 1 год. л.

Вишня для соусу підійде будь-якого сорту - головне, щоб ягоди були стиглі, гарної якості.

Вишню потрібно добре переглянути та видалити зелені хвостики та червиві плоди. Промити під холодною проточною водою і залишити на 15-20 хвилин, щоб стекла вся рідина.

Далі з вишень потрібно витягти кісточки. Для цієї мети є спеціальні пристрої, хоча можна взяти і звичайну англійську шпильку і закругленою стороною дістати кісточку. Головне, уважно стежити, щоб кісточка потрапила в ємність із очищеною вишнею.

Популярні новини зараз

Вся ваша консервація здується або стане каламутною: якими кришками не можна закривати банки із заготовками

У мережі показали, як затопить Київ, якщо росіяни підірвуть Київську ГЄС

У Росії зробили гучну заяву щодо переговорів з Україною: що сказав Пєсков

Секрет "двох крапель": як за допомогою простого способу позбутися мух у будинку

Показати ще

На наступному етапі вишню потрібно перебити блендером до однорідності. Можна також скористатися м'ясорубкою або кухонним подрібнювачем.

Викладаємо вишню в сотейник і доводимо до кипіння безперервно знімаючи піну. Додайте цукор, сіль та всі спеції. Перемішайте. Варіть на повільному вогні, помішуючи, 20 хвилин. Додати часник, видавлений через прес. Проварити ще п'ять хвилин.
Готовий соус потрібно розлити по стерильним сухим баночкам, щільно закупорити і перевернути догори дном. Залишити в такому положенні до повного остигання.

Читайте також:

Перед цією стравою важко встояти: рецепт молодих кабачків, запечених у вершково-томатному соусі із сиром

Це неймовірна насолода: рецепт молодих кабачків, замаринованих у томатному соусі

Виходять дуже ніжними та соковитими: рецепт сирників, запечених у сметанному соусі

Ви будете в захваті: рецепт цибулі в медовому соусі. Ідеально під будь-яке м'ясо