Баклажани вимити, відрізати плодоніжку та нарізати шматочками.
Пропустити баклажани, цибулю та часник через м'ясорубку. На миску я поставила сито і перекручувала овочі одразу на сито, щоб стікала зайва рідина. Її, до речі, було дуже мало.
Отримаємо масу, з якої можна готувати котлети. Але ми рідко готуємо страву з одних баклажанів - смак у них різкий, язик щипле. Зазвичай є інші овочі, соуси. Якщо вирішите посмажити котлети з цієї маси, то приготуйте до котлет з баклажанів овочевий соус (дрібно порізані та обсмажені цибуля, морква та помідори). А я сховаю баклажани у картоплі.
Картопля очистити та натерти на великій тертці. Додати сіль, перець та яйце. Картопля дуже соковита і її теж можна помістити на сито або друшляк.
З баклажанної маси зробити довгасту заготовку для котлети.
На долоню покласти трохи картопляної маси, як коржик. Зверху – баклажанну котлету та накрити її картоплею.
На сковороді з розігрітою олією, на помірному вогні обсмажити котлети з баклажанів, по кілька хвилин з кожного боку, до рум'яної скоринки.