Отже, для того, щоб згасити курячі стегна в домашній вишні та коньяку, знадобляться такі продукти:
- курячі стегна - 770 г (3 шт.);
- вишня без кісточок – 100 г;
- цибуля ріпчаста - 90 г;
- часник – 5 г;
- коньяк – 30 мл;
- цукор – 1 ч. ложка без гірки;
- олія рослинна – 40 мл;
- масло вершкове – 20 г;
- сіль - 1/2 ч. ложки (за смаком);
- перець чорний мелений – 1/5 ч. ложки (за смаком).
важливо!
- Вишню можна використовувати як свіжу, так і заморожену. Якщо ви використовуєте заморожену вишню, попередньо її не розморожуйте.
Курячі стегна вимийте і обов'язково обсушіть паперовим рушником.
У сковороді розігріваємо олію і на сильному вогні обсмажуємо стегна приблизно по 5 хвилин з двох сторін, до золотистої скоринки.
Обсмажені стегна потрібно перекласти на тарілку і натерти з усіх боків сіллю та чорним меленим перцем. Накрийте курку фольгою і залиште під час підготовки інших продуктів.
Цибулю та часник очистіть. Цибулю наріжте пір'ям, а часник - тонкими пластинками. У рослинній олії, що залишилася після смаження курки, обсмажте цибулю з часником на сильному вогні 1 хвилину.
Якщо ви досить розумні, то ви зробите це: навіщо садівники обв'язують дерева колготками
У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів
У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки
Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни
Доведіть соус до кипіння (займе приблизно 2 хвилини). Вишня повинна розморозитись, олія – розтопитися.
У соус, що вийшов, перекладіть курячі стегна.
Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте стегна у вишнево-цибульному соусі 30 хвилин (15 хвилин з одного боку та 15 хвилин з іншого). Під час гасіння можна доливати окріп, оскільки соус може сильно загуснути, тому потрібно стежити за цим моментом.