Для приготування тіста для піци знадобляться такі продукти:
- борошно пшеничне – 250 г+ для роботи з тестом;
- вода – 125 мл (підігріти до 37 градусів);
- дріжджі сухі – 1 ч. ложка;
- цукор – 1 щіпка;
- сіль - 1 щіпка;
- олія рослинна - 2 ст. ложки.
У теплій воді розчиняємо сухі дріжджі з цукром, перемішуємо та залишаємо на 10-15 хвилин.
Борошно потрібно просіяти в миску і трохи всипати солі. Вливаємо в борошно воду з дріжджами та цукром, додаємо олію та перемішуємо.
Продукти для начинки:
- Кабачки - 180 г
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Крабові палички – 80 г
- Сир твердий - 70 г
- Сметана – 2 ст. ложки
- Олія вершкове - 2 ст. ложки
- Сік лимона – 1 ч. ложка
- Чебрець сушений - 1 щіпка
- Горіх мускатний мелений - 1 щіпка
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком
Кабачок промити, зрізати краї із двох сторін. Натерти кабачок на великій тертці.
Цибулю і крабові палички нарізати кубиками.
Грошова допомога на лікування до 30 тисяч гривень: хто з українців може отримати і як оформити
Серця у вогні, зірки у змові: любовний гороскоп на червень 2025 року, коли почуття не беруть відпустку
4 способи підв'язки томатів, які допомагають збільшити врожай у 3 рази: секрети досвідчених садівників
ТЦК йдуть на нові хитрощі: відстрочки, інвалідність і навіть бронь від мобілізації не врятують
У сковороді розтопити вершкове масло|мастило|. Обсмажити цибулю на середньому вогні 5 хвилин.
Додати до цибулі кабачки, накрити кришкою і гасити на середньому вогні 5-7 хвилин.
На цей час тісто підійшло.
Увімкнути духовку, нехай розігрівається до 180 градусів.
Обім'яти тісто руками, трохи підпиляти борошном.
Тісто розкотити в круглий пласт і викласти на лист, вистелений пекарським папером. Злегка розрівняти тісто руками. Вийде основа для піци діаметром 26-28 см.
Змастити основу для піци кабачковою начинкою, не доходячи до краю на 1-1,5 см.
На кабачки викласти крабові палички.
Сир натерти на великій тертці та посипати начинку.
Випікати піцу в духовці за 180 градусів 20-25 хвилин.
Подати піцу з кабачком, крабовими паличками та сиром до столу у гарячому вигляді.
Читайте також: