Домашня аджика "Пальчики оближеш" настільки гарна, що описати неможливо - треба куштувати і насолоджуватися чудовим смаком.
Щоб приготувати домашню аджику "Пальчики оближеш", потрібно зібрати такий набір продуктів:
- помідори – 2,5 кг;
- морква – 500 г;
- перець болгарський червоний – 500 г;
- цибуля ріпчаста - 300 г;
- часник – 200 г;
- перець червоний гіркий – 3 шт.;
- олія рослинна - 250 мл;
- цукор – 1 склянка;
- сіль – 0,25 склянки;
- оцет 6% – 250 мл.
З цієї порції продуктів має вийти 6 баночок ємністю 300 мл.
Отже, болгарський перець потрібно помити, очистити, довільно нарізати та пропустити через м'ясорубку. До речі, колір болгарського перцю можна брати будь-хто.
Помідори помити, очистити, нарізати і також пропускаємо через м'ясорубку.
Гострий перець очистити, помити, нарізати, пропустити через м'ясорубку.
Олександр "Терен" Будько накинувся на українців через шоу "Холостяк": "Я нікому не забороняю втратити ноги"
Катерина Полтавська розповіла про пологи і присутність Остапчука там: "Нашо ті зайві стреси"
Вишня не дасть урожаю: які рослини не можна висаджувати поряд із деревом
Павло Зібров став на захиста "клона Винника" Андрія Кравченко: "Не робіть з Олега ідола"
Часник очистити, пропустити через м'ясорубку.
Цибулю очистити, помити, нарізати, пропустити через м'ясорубку або натерти на тертці.
Після цього потрібно додати олію, добре перемішати і варити 30 хв. на повільному вогні. Додати|добавляти| цукор, сіль|соль| і готувати 1 ч. на повільному вогні.
Аджика має уваритися приблизно в півтора рази.
Для консервування: варити 2 год. 30 хв. Коли додається олія, додати 250 мл оцту. Аджика "Пальчики оближеш" готова, можна консервувати.
Банки та кришки ретельно вимити та висушити в духовці (простерилізувати).
Готову аджику "Пальчики оближеш" потрібно розкласти банками і зберігати в холодильнику.
Читайте також:
Будете потай крати з холодильника: рецепт консервованої огіркової ікри на зиму
Це справжній делікатес: рецепт грибної ікри з опеньків. Заготівля на зиму
Усі думатимуть, що це ананаси: рецепт маринованих кабачків на зиму
Ви шаленієте від цієї заготівлі на зиму: рецепт ікри з молодих кабачків та мівіни