Ні для кого не секрет, що єврейські господині завжди славилися своєю ощадливістю. При цьому вони завжди намагалися отримувати максимум із невеликої кількості наявних продуктів.
Отже, щоб приготувати котлети з молодої картоплі та яєць як у єврейських господинь, потрібні такі продукти:
- картопля – 500 г;
- яйця варені – 5 шт.;
- цибуля ріпчаста - 1 шт.;
- яйце 1 штука;
- майонез - 1 ст. ложка;
- кріп свіжий – 1 пучок;
- сухарі панірувальні - 80 г;
- олія рослинна - 100 мл;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений на смак.
Відварюємо картоплю до готовності і перетворюємо її на пюре, попередньо злив всю воду. Остуджуємо до теплого стану.
Нарізаємо цибулю кубиком і обсмажуємо її на олії до золотистого кольору.
Натираємо яйця на тертці.
Подрібнюємо зелень.
"Я себе дуже накрутив": Тарас Цимбалюк відверто розповів про проблеми з серцем перед стартом "Холостяка"
Петрушка, як таємний союзник городника: з якими овочами вона "дружить" найкраще
Яйця історично подешевшали із зими: скільки вони коштують зараз і чи буде новий дефіцит влітку
Літо-2025 в Україні: спека, посуха та наслідок глобального потепління, до якої погоди готуватимуться всім нам
Формуємо котлети, добре пануємо в сухарях і обсмажуємо по обидва боки до рум'яної скоринки.
До картопляних котлет добре підійде соус зі сметани з часником і зеленню. А ще це чудовий гарнір до м'яса та риби.
Читайте також:
Його називають "м'ясо-хліб": старовинний єврейський рецепт, який обов'язково потрібно спробувати
У цю страву закохуються назавжди: рецепт запіканки з молодих кабачків із беконом та сиром
Смакування та насолода: рецепт ситної картопляно-грибної запіканки з вершками
Ніжність та насолода: рецепт салату "Краб під шубою" з рисом, сиром та сухариками