Ні для кого не секрет, що єврейські господині завжди славилися своєю ощадливістю. При цьому вони завжди намагалися отримувати максимум із невеликої кількості наявних продуктів.

Отже, щоб приготувати котлети з молодої картоплі та яєць як у єврейських господинь, потрібні такі продукти:

  • картопля – 500 г;
  • яйця варені – 5 шт.;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;
  • яйце 1 штука;
  • майонез - 1 ст. ложка;
  • кріп свіжий – 1 пучок;
  • сухарі панірувальні - 80 г;
  • олія рослинна - 100 мл;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений на смак.

Відварюємо картоплю до готовності і перетворюємо її на пюре, попередньо злив всю воду. Остуджуємо до теплого стану.

Нарізаємо цибулю кубиком і обсмажуємо її на олії до золотистого кольору.

Натираємо яйця на тертці.

Подрібнюємо зелень.

Популярні новини зараз

Опалювальний сезон уже розпочався: хто з українців може отримати пільгу на комуналку

Свинина під забороною на Новий рік: рецепт святкового салату "Грибна галявина" з унікальним маринадом для цибулі

Новий рік буде вегетеріанський: як змінилися ціни на курятину та свинину перед початком зими

Прозоріше ви ще не готували: рецепт справжнього українського холодця з коропа

Показати ще
Змішуємо всі підготовлені інгредієнти, додаємо сире яйце, майонез, солимо та перчимо. Вимішуємо до однорідного стану.

Формуємо котлети, добре пануємо в сухарях і обсмажуємо по обидва боки до рум'яної скоринки.

До картопляних котлет добре підійде соус зі сметани з часником і зеленню. А ще це чудовий гарнір до м'яса та риби.

Читайте також:

Його називають "м'ясо-хліб": старовинний єврейський рецепт, який обов'язково потрібно спробувати

У цю страву закохуються назавжди: рецепт запіканки з молодих кабачків із беконом та сиром

Смакування та насолода: рецепт ситної картопляно-грибної запіканки з вершками

Ніжність та насолода: рецепт салату "Краб під шубою" з рисом, сиром та сухариками