Тонкі млинці та млинці просто створені для того, щоб загорнути в них солодку чи пікантну начинку. Можна звичну, наприклад, м'ясний фарш або сир, а можна поглянути ширше і нафарширувати млинці оселедцем та яйцями.

Щоб приготувати м'ячі млинці, знадобляться такі продукти:

  • яйця (невеликі) - 2 шт.
  • ряжанка (тепла) - 200 мл;
  • вода (окріп) - 100 мл;
  • цукор - 5 г;
  • сіль - 1 щіпка;
  • борошно - 125 г;
  • олія рослинна - 15 мл + для змащування сковороди.

Для приготування млинця в глибоку миску потрібно розбити 2 яйця, всипати сіль і цукор. Збийте занурювальним блендером або міксером до пишної пінки.

Далі кип'ятимо 100 мл води. Поступово потрібно влити тонким струмком окріп до яєчної маси, не перестаючи збивати, щоб яйця не згорнулися.

Всипте борошно, що просіює, і добре перемішайте, щоб не було борошняних грудочок.

Влийте теплу ряжанку, перемішайте.

Додайте олію, ретельно перемішайте тісто.

Популярні новини зараз

Мобілізація посилена: велике місто України "огорнуть" ТЦК та гори повісток

Це мають зробити всі клієнти ПриватБанку до 1 грудня 2024 року: що потрібно встигнути

Тіна Кароль не змогла обійтися без Світлани Лободи на концерті: "Хто така?.. Краще співатиму"

Якщо ви досить розумні, то ви зробите це: навіщо садівники обв'язують дерева колготками

Показати ще

Далі беремо млинцеву сковороду (діаметром 19 см). Добре розігрійте, змастіть олією. Другий раз можна не змащувати, якщо ви впевнені у своєму посуді.

Перемішайте тісто і зачерпніть ополоник, влийте в центр сковороди і швидкими круговими рухами розподіліть по всьому дну. Обсмажте млинець на помірному вогні з кожного боку по 1-1,5 хвилини до рум'яної скоринки.

Із зазначеної кількості продуктів має вийти приблизно 10 млинців.
Продукти для начинки:
  • оселедець (філе) – 200 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • кріп свіжий – 10 г;
  • сметана (жирністю 25%) - 30 г.
Наперед для начинки яйця потрібно зварити в підсоленій воді круто (після закипання 10 хвилин на невеликому вогні). Потім їх потрібно остудити, заливши холодною водою на 8-10 хвилин.

Далі яйця очищаємо та нарізаємо невеликими кубиками. Відправте в глибоку миску.

Кріп промийте, обсушіть і дрібно наріжте. Додайте до яєць.

Розітріть вилкою до дрібних шматочків.

Філе оселедця наріжте дрібними кубиками, додайте до решти інгредієнтів і перемішайте.

Додайте сметану і поперчіть, перемішайте - начинка з оселедця та яєць готова.

Формувати млинці можна по-різному: конвертиком, рулетами чи трикутником. Для останнього варіанта млинці необхідно розрізати на дві половини.

Округлу частину млинця трохи підверніть у напрямку зрізу. По короткій стороні млинця викладіть трохи начинки. Накрийте начинку краєм млинця, щоб вийшов трикутник. Загорніть частину млинця з начинкою догори, продовжуючи формувати закритий трикутник. Ще раз поверніть трикутник із начинкою вниз. Залишається невеликий шматочок млинця - підверніть його всередину трикутника.

Усього має вийти 20 фаршированих трикутних млинців.

Читайте також:

Захочеться їсти один за одним: рецепт млинців на молоці

Справжній літній "ням-ням": рецепт млинців з молодої капусти з шинкою та сиром

Рецепт млинців з кабачків із секретним соусом, який у Греції використовують для "любовних ночей"

Захочеться їх їсти, навіть якщо переїли: рецепт кабачкових млинців, зроблених на кефірі