Капуста білокачанна молода - 300 г Картопля - 500 г (очищена) Цибуля ріпчаста - 60 г Морква (очищена) – 50 г Яйце - 1 шт. Борошно - 115 г Томатна паста - 30 г Часник сушений - 0,5 ч. ложки Сіль за смаком Перець чорний мелений - за смаком Олія - 60-75 мл Олія вершкове - 30 г
Відварюємо картоплю на невеликому вогні близько 25 хвилин до готовності. З готової картоплі зливаємо воду та залишаємо на 1 хвилину постояти без кришки – обсохнути. Потім розминаємо картоплю товкачем у пюре. Додаємо вершкове масло і досолюємо, якщо потрібно. Розминаємо картоплю з олією та сіллю до однорідності. Залишаємо пюре охолонути.
Капусту шаткуємо смужками.
Перемішуємо овочі та обсмажуємо 2-3 хвилини.
Томатну пасту розводимо теплою водою (50мл).
Додаємо до овочів розчин томатної пасти.
Якщо ви досить розумні, то ви зробите це: навіщо садівники обв'язують дерева колготками
Володимир Зеленський відреагував на заяви російського диктатора: "Путін бреше, ми не вперше..."
Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
Всипаємо сіль, мелений перець та сушений часник.
Перемішуємо і під кришкою гасимо на маленькому вогні близько 10 хвилин. Якщо згодом на сковороді залишилася рідина, посилюємо вогонь і готуємо без кришки ще 2-3 хвилини, до повного випаровування рідини.
Сковороду знімаємо з вогню, даємо охолонути начинці.
Яйце розбиваємо в невелику мисочку, трохи збиваємо. Додаємо до остиглої картоплі.
Потім всипаємо борошно (75 г). Перемішуємо картопля з борошном.
Вологими руками відокремлюємо шматочок картопляної маси вагою приблизно 6о г (всього у мене вийшло 10 зраз). Формуємо з картопляної суміші коржик.
На середину коржика викладаємо частину капустяної начинки.
Змикаючи краї на зразок того, як це робиться з варениками, потрібно сформувати пиріжок, якому надаємо круглу форму. Найзручніше формувати зрази прямо в руках.
Викладати сирі зрази треба на обсипану мукою поверхню, щоб вони не прилипали до столу.
важливо!
- Формуйте маленькі зрази не більше 8 см, чим вони будуть менші тим зручніше і простіше їх перевертати на сковорідці і тим акуратніше вони вийдуть.
Борошно, що залишилося (40 г) висипаємо на тарілку і обвалюємо заготовки, зайве борошно струшуємо.
У сковороді розігріваємо олію (близько 2-3 ст. ложок), вона повинна повністю покривати дно. Викладаємо заготовки на сковороду.
Обсмажуємо зрази з кожного боку на середньому вогні приблизно по 2-3 хвилини до рум'яніння. Потім перекладаємо на паперову серветку, щоб увібралася зайва олія.
Так обсмажуємо всі зрази, при необхідності додаючи олію.
важливо!
- Щоб зрази при жарінні не прилипали, рекомендується їх смажити на перевіреній чавунній сковорідці.
Читайте також: