Капуста білокачанна молода - 300 г Картопля - 500 г (очищена) Цибуля ріпчаста - 60 г Морква (очищена) – 50 г Яйце - 1 шт. Борошно - 115 г Томатна паста - 30 г Часник сушений - 0,5 ч. ложки Сіль за смаком Перець чорний мелений - за смаком Олія - ​​60-75 мл Олія вершкове - 30 г

Відварюємо картоплю на невеликому вогні близько 25 хвилин до готовності. З готової картоплі зливаємо воду та залишаємо на 1 хвилину постояти без кришки – обсохнути. Потім розминаємо картоплю товкачем у пюре. Додаємо вершкове масло і досолюємо, якщо потрібно. Розминаємо картоплю з олією та сіллю до однорідності. Залишаємо пюре охолонути.

Цибулю очищаємо, нарізаємо невеликими кубиками, а очищену моркву натираємо на великій тертці.

Капусту шаткуємо смужками.

У сковороді розігріваємо олію (30 мл) і обсмажуємо цибулю з морквою близько 5 хвилин, до м'якості та золотистого відтінку. Далі додаємо на сковороду капусту.

Перемішуємо овочі та обсмажуємо 2-3 хвилини.

Томатну пасту розводимо теплою водою (50мл).

Додаємо до овочів розчин томатної пасти.

Популярні новини зараз

Якщо ви досить розумні, то ви зробите це: навіщо садівники обв'язують дерева колготками

Володимир Зеленський відреагував на заяви російського диктатора: "Путін бреше, ми не вперше..."

Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить

Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."

Показати ще

Всипаємо сіль, мелений перець та сушений часник.

Перемішуємо і під кришкою гасимо на маленькому вогні близько 10 хвилин. Якщо згодом на сковороді залишилася рідина, посилюємо вогонь і готуємо без кришки ще 2-3 хвилини, до повного випаровування рідини.
Сковороду знімаємо з вогню, даємо охолонути начинці.

Яйце розбиваємо в невелику мисочку, трохи збиваємо. Додаємо до остиглої картоплі.

Потім всипаємо борошно (75 г). Перемішуємо картопля з борошном.

Вологими руками відокремлюємо шматочок картопляної маси вагою приблизно 6о г (всього у мене вийшло 10 зраз). Формуємо з картопляної суміші коржик.

На середину коржика викладаємо частину капустяної начинки.

Змикаючи краї на зразок того, як це робиться з варениками, потрібно сформувати пиріжок, якому надаємо круглу форму. Найзручніше формувати зрази прямо в руках.

Викладати сирі зрази треба на обсипану мукою поверхню, щоб вони не прилипали до столу.

важливо!

  • Формуйте маленькі зрази не більше 8 см, чим вони будуть менші тим зручніше і простіше їх перевертати на сковорідці і тим акуратніше вони вийдуть.

Борошно, що залишилося (40 г) висипаємо на тарілку і обвалюємо заготовки, зайве борошно струшуємо.

У сковороді розігріваємо олію (близько 2-3 ст. ложок), вона повинна повністю покривати дно. Викладаємо заготовки на сковороду.

Обсмажуємо зрази з кожного боку на середньому вогні приблизно по 2-3 хвилини до рум'яніння. Потім перекладаємо на паперову серветку, щоб увібралася зайва олія.
Так обсмажуємо всі зрази, при необхідності додаючи олію.

важливо!

  • Щоб зрази при жарінні не прилипали, рекомендується їх смажити на перевіреній чавунній сковорідці.

Читайте також:

Один удар одразу по Путіну та по Лукашенку: тепер Росію та Білорусь ніхто не побачить на Олімпіаді-2024
Його називали "горбатий лімузин": як виглядає унікальний 6-метровий "Запорожець" для багатих
Хрумкі та дуже незвичайні: рецепт кабачків по-корейськи від Євгена Клопотенка