Продукти (на 8 порцій) Кабачки - 250 г Сир твердий – 150 г Сир із пліснявою - 50 г Горіхи грецькі - 70 г Олія вершкове (розм'якшене) - 100 г + для змащування форми Кефір 2,5% - 75 мл Яйця – 2 шт. Цукор – 1 ст. ложка Борошно - 260 г (2 склянки ємністю 200 мл) + для підготовки форми Розпушувач - 2 ч. ложки Перець чорний мелений - 1-2 щіпки Соль - 2 ч. ложки

Щоб приготувати кабачково-сирний кекс закусочний, спочатку потрібно приготувати тісто.

Так, у глибоку посудину потрібно просіяти борошно і додати до неї розпушувач, сіль, цукор, мелений чорний перець. Перемішайте.

У центр сухої маси викладаємо м'яке вершкове масло і розтираємо його ложкою із сухими інгредієнтами до утворення крихти.

важливо!

  • Вершкове масло потрібно дістати з холодильника за 2-3 години до приготування.

У центрі масляно-борошної крихти робимо поглиблення і додаємо яйця та кефір. Перемішайте ложкою, щоб усі інгредієнти стали вологими.

важливо!
  • Кефір підійде будь-якої жирності.

Кабачок вимийте, краї з обох боків обріжте. Очищений кабачок натріть на середній тертці. Додайте|добавляйте| кабачок в тісто і перемішайте.

Популярні новини зараз

Гроші під ялинку: українцям заплатять до 6500 грн зимової допомоги - хто отримає нову "тисячу Зеленського" і більше

"Мене реально теліпало": військовий розповів, через що розлютився на Тараса Цимбалюка з шоу "Холостяк"

Тефтельки, як з дитинства: рецепт у ніжному вершково-томатному соусі до пюрешки та тепла

45 хвилин після 19 років тиші: Ірина Білик згадала стосунки з Коляденком, який довго не мав сексу

Показати ще

Твердий сир натріть на великій тертці. Сир із пліснявою наріжте маленькими кубиками.

Додайте два види сиру до тіста. Перемішайте.

Встановіть сковороду на помірний вогонь і добре розігрійте. Всипте волоські горіхи. Підсушуйте горіхи протягом 4-5 хвилин, періодично повертаючи лопаткою. Підсушені горіхи трохи остудити і нарубати не надто дрібно. Додайте їх у тісто та перемішайте.

Тісто має вийти густим.

Форму для випікання (приблизний розмір 28х12 см) змастіть вершковим маслом та посипте борошном. Зайве борошно струсіть, перевернувши форму.

Тісто викладіть у форму та розрівняйте лопаткою.

Відправте в розігріту духовку і випікайте кекс при 180 градусах 40-60 хвилин (час випікання залежить від особливостей вашої техніки, розміру та матеріалу форми, що використовується). Готовність перевіряйте шляхом проколу дерев'яною шпажкою (якщо тісто пропеклося, шпажка має вийти сухою).

Готовий кабачково-сирний кекс закусочний трохи остудіть у формі і витягніть на грати.
Читайте також: