Продукти (на 8 порцій) Кабачки - 250 г Сир твердий – 150 г Сир із пліснявою - 50 г Горіхи грецькі - 70 г Олія вершкове (розм'якшене) - 100 г + для змащування форми Кефір 2,5% - 75 мл Яйця – 2 шт. Цукор – 1 ст. ложка Борошно - 260 г (2 склянки ємністю 200 мл) + для підготовки форми Розпушувач - 2 ч. ложки Перець чорний мелений - 1-2 щіпки Соль - 2 ч. ложки

Щоб приготувати кабачково-сирний кекс закусочний, спочатку потрібно приготувати тісто.

Так, у глибоку посудину потрібно просіяти борошно і додати до неї розпушувач, сіль, цукор, мелений чорний перець. Перемішайте.

У центр сухої маси викладаємо м'яке вершкове масло і розтираємо його ложкою із сухими інгредієнтами до утворення крихти.

важливо!

  • Вершкове масло потрібно дістати з холодильника за 2-3 години до приготування.

У центрі масляно-борошної крихти робимо поглиблення і додаємо яйця та кефір. Перемішайте ложкою, щоб усі інгредієнти стали вологими.

важливо!
  • Кефір підійде будь-якої жирності.

Кабачок вимийте, краї з обох боків обріжте. Очищений кабачок натріть на середній тертці. Додайте|добавляйте| кабачок в тісто і перемішайте.

Популярні новини зараз

Грінки - це минуле століття: рецепт салату "Шпротик", який стане зіркою новорічного столу

Володимир Зеленський відреагував на заяви російського диктатора: "Путін бреше, ми не вперше..."

Огірки будуть ніжними та смачними: як молоко допоможе отримати ідеальний урожай

Грошей потребувати не будете: знаки Зодіаку, яких Зелена Змі в 2025 році обдарує багатством

Показати ще

Твердий сир натріть на великій тертці. Сир із пліснявою наріжте маленькими кубиками.

Додайте два види сиру до тіста. Перемішайте.

Встановіть сковороду на помірний вогонь і добре розігрійте. Всипте волоські горіхи. Підсушуйте горіхи протягом 4-5 хвилин, періодично повертаючи лопаткою. Підсушені горіхи трохи остудити і нарубати не надто дрібно. Додайте їх у тісто та перемішайте.

Тісто має вийти густим.

Форму для випікання (приблизний розмір 28х12 см) змастіть вершковим маслом та посипте борошном. Зайве борошно струсіть, перевернувши форму.

Тісто викладіть у форму та розрівняйте лопаткою.

Відправте в розігріту духовку і випікайте кекс при 180 градусах 40-60 хвилин (час випікання залежить від особливостей вашої техніки, розміру та матеріалу форми, що використовується). Готовність перевіряйте шляхом проколу дерев'яною шпажкою (якщо тісто пропеклося, шпажка має вийти сухою).

Готовий кабачково-сирний кекс закусочний трохи остудіть у формі і витягніть на грати.
Читайте також: