Якщо ви хочете зробити аджику унікальною, приготуйте аджику з аґрусу. Аґрус у поєднанні з гострим перцем, часником та спеціями створює смачну та ароматну приправу, яка чудово поєднується зі стравами з м'яса та птиці.

Інгредієнти (на 4 порції):

Аґрус: 450-500 г

Часник: 5 зубчиків

Гострий перець: 1/2 шт.

Цукор: 2 столові ложки

Популярні новини зараз

Ретроградний Меркурій вже щосили вирує: що заборонено робити до 15 грудня і які неприємності на нас чекають

Наступного року яблуні вродять рекордно: що потрібно зробити з деревами наприкінці листопада

Це потрібно дізнатися до початку 2025: які випробування пройдуть усі знаки Зодіаку в рік Змії

Пенсії виростуть з 1 грудня: шукайте себе у списку

Показати ще

Сіль: 2 чайні ложки

Рисовий оцет 3%: 2 столові ложки (або винний оцет: 2 чайні ложки)

Хмелі-сунелі: 1 чайна ложка

Інструкції:

Промийте і висушіть аґрус, переконавшись, що ягоди не зіпсовані.

Обріжте хвостики аґрусу з обох кінців маленькими ножицями.

Помістіть підготовлені ягоди агрусу в чашу блендера і дрібно наріжте їх.

Очистіть зубчики часнику і додайте їх у чашу блендера з аґрусом.

Додайте сіль, цукор, хмелі-сунелі та половину стручка гострого перцю (кількість перцю регулюйте на свій смак).

Змішайте всі інгредієнти разом протягом 30-40 секунд, доки вони добре не перемішаються.

Влийте рисовий оцет (або винний оцет) та перемішайте.

Стерилізуйте кришки, зануривши в киплячу воду і давши покипіти 10 хвилин на повільному вогні.

Вимийте банки з харчовою содою, потім ретельно промийте їх теплою водою. Підготуйте банки до заповнення.

Наповніть велику каструлю водою і доведіть до кипіння. Зверху на каструлю поставте решітку або спеціальний пристрій для стерилізації банок.

Переверніть банки на решітку і стерилізуйте пором протягом 15 хвилин, поки всередині банок не утворюються великі краплі води.

Акуратно перекладіть стерилізовані банки та кришки на чистий кухонний рушник.

Наповніть підготовлені банки сумішшю аджики з аґрусу.

Відразу накрийте банки кришками і щільно закупорьте їх.

Зберігайте аджику з аґрусу в прохолодному місці.

Насолоджуйтесь домашньою аджикою з аґрусу як ароматна та універсальна приправа, яка додасть неповторну родзинку вашим стравам.

Читайте також:

Така консервація взимку розлетиться за секунди: рецепт "Тещиних язичків" з огірків, що переросли.

День пам'яті великомученика Пантелеймона: що сьогодні заборонено робити і про що говорять прикмети

Огірки не жовтітимуть і горітимуть: 3 прості хитрощі, які перевірені часом