Якщо ви хочете зробити аджику унікальною, приготуйте аджику з аґрусу. Аґрус у поєднанні з гострим перцем, часником та спеціями створює смачну та ароматну приправу, яка чудово поєднується зі стравами з м'яса та птиці.
Інгредієнти (на 4 порції):
Аґрус: 450-500 г
Часник: 5 зубчиків
Гострий перець: 1/2 шт.
Цукор: 2 столові ложки
Ретроградний Меркурій вже щосили вирує: що заборонено робити до 15 грудня і які неприємності на нас чекають
Наступного року яблуні вродять рекордно: що потрібно зробити з деревами наприкінці листопада
Це потрібно дізнатися до початку 2025: які випробування пройдуть усі знаки Зодіаку в рік Змії
Пенсії виростуть з 1 грудня: шукайте себе у списку
Сіль: 2 чайні ложки
Рисовий оцет 3%: 2 столові ложки (або винний оцет: 2 чайні ложки)
Хмелі-сунелі: 1 чайна ложка
Інструкції:
Промийте і висушіть аґрус, переконавшись, що ягоди не зіпсовані.
Обріжте хвостики аґрусу з обох кінців маленькими ножицями.
Помістіть підготовлені ягоди агрусу в чашу блендера і дрібно наріжте їх.
Очистіть зубчики часнику і додайте їх у чашу блендера з аґрусом.
Додайте сіль, цукор, хмелі-сунелі та половину стручка гострого перцю (кількість перцю регулюйте на свій смак).
Змішайте всі інгредієнти разом протягом 30-40 секунд, доки вони добре не перемішаються.
Влийте рисовий оцет (або винний оцет) та перемішайте.
Стерилізуйте кришки, зануривши в киплячу воду і давши покипіти 10 хвилин на повільному вогні.
Вимийте банки з харчовою содою, потім ретельно промийте їх теплою водою. Підготуйте банки до заповнення.
Наповніть велику каструлю водою і доведіть до кипіння. Зверху на каструлю поставте решітку або спеціальний пристрій для стерилізації банок.
Переверніть банки на решітку і стерилізуйте пором протягом 15 хвилин, поки всередині банок не утворюються великі краплі води.
Акуратно перекладіть стерилізовані банки та кришки на чистий кухонний рушник.
Наповніть підготовлені банки сумішшю аджики з аґрусу.
Відразу накрийте банки кришками і щільно закупорьте їх.
Зберігайте аджику з аґрусу в прохолодному місці.
Насолоджуйтесь домашньою аджикою з аґрусу як ароматна та універсальна приправа, яка додасть неповторну родзинку вашим стравам.
Читайте також:
Така консервація взимку розлетиться за секунди: рецепт "Тещиних язичків" з огірків, що переросли.
День пам'яті великомученика Пантелеймона: що сьогодні заборонено робити і про що говорять прикмети
Огірки не жовтітимуть і горітимуть: 3 прості хитрощі, які перевірені часом